Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 62 от 121 ПърваПърва ... 1252606162636472112 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 611 до 620 от общо 1210
    VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Разбрах аз какво значи С3 и С4. Това е биохимичния път на фотосинтезата /усвояване на СО2 от въздуха/ при растенията. При С3 растенията пътя е приспособен към лимита на слънчева радиация в умерените ширини и не се интересува от ефективността на усвояване на СО2 от въздуха. При тропичните растения радиация в изобилие, мъчат се да усвояват повече СО2 от въздуха. Крайния продукт е еднакъв и при двата биохимични пътя. Така че това не би трябвало изобщо да има значение. Пшеницата и ориза също са С3 растения, царевицата и тръстиката - С4. Колкото до страничните продукти и остатъците в сиропите - трябва да се види подробен анализ на Изосуит, аз не съм виждал такъв.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Варненски
    Здравейте.Преди два дни налях по около половин килограм инвертиран сироп около 70% в хранилките и ми направи впечетление че на другия ден някои семейства го бяха свалили а други бяха на половината, но ме притесни че има и такива които нему обръщаха никакво внимание.От тези семейства има и силни.Нека някой да сподели мнение ако се е зблъскал с този проблем.
    Ако двама човека имат по една идея и нея споделят ще си останат само с нея но ако си я споделят и двамата ще имат по две.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.05.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Максим Тодоров Виж публикацията
    Здравейте.Преди два дни налях по около половин килограм инвертиран сироп около 70% в хранилките и ми направи впечетление че на другия ден някои семейства го бяха свалили а други бяха на половината, но ме притесни че има и такива които нему обръщаха никакво внимание.От тези семейства има и силни.Нека някой да сподели мнение ако се е зблъскал с този проблем.
    И при мен се получи в края на септември, при отваряне на кошера се оказа, че нямат къде да го складират. Мисля, че когато се презапасят и са спокойни за зимата попрестават да взимат токова активно...Недей да забравяш също, че вече е доста студено и активността е сведена почти до минимум.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    И аз забелязвам същото, причините са няколко - презапасени семейства, слаби семейства и студено време при което пчелите са повечето време на кълбо. Но ми направи впечатление, че при някои семейства, сиропа е смъкнат в средата на гнездото и не е запечатан, а в други са го запечатали , въпреки късното подаване на сиропа.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Бях купил инвертиран сироп и при мен го взеха много бързо ,но беше още септември.Ходих да взема още ,но нямаше и май съм изкарал късмет.Днес разгледах етикета ,няма никакво описано съдаржание.А аз дори правех планове да го използвам за питките.Колеги ,каква е цената на апиинверта при вас?

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    <p>
    Апинверта при нас в момента в Пчеларски център южен е в добра промоция 28 кг за 52 лева</p>
    <p>
    Успех</p>

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    <p>
    Апинверта при нас в момента в Пчеларски център южен е в добра промоция 28 кг за 52 лева</p>
    <p>
    Успех</p>
    Наистина е супер цената.Аз ментака го взех х 1,80лв. В Бургас има разфасовка по 16 кг.- а цената е 40,00лв.Аве пазарна икономика.Добре че е форума ,човек да свери часовника.Е пича ще забогатее но без мен.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Максим Тодоров Виж публикацията
    Здравейте.Преди два дни налях по около половин килограм инвертиран сироп около 70% в хранилките
    По около 730 грама си им сипал ако хранилките са ти по 800мл и няма какво да се чудиш - всяко семейство според силите и нуждите си го сваля за различно време, ако остане не вдигнат няма да го изхвърлиш

Автор
    Регистриран
    18.01.2012
    Аз затова си правя машина за инвертиране. Излиза на стойност 1кг-1лв. Те му искат по над 1,8. Няма са стане. А и поне аз си знам какво съм си инвертирал. Не че няма качество, но има и много боклуци.
    И да се лъжем няма смисъл в това - самозалъгваш себе си като пчелар!!!

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Цитат Първоначално публикувано от n_markov Виж публикацията
    Аз затова си правя машина за инвертиране. Излиза на стойност 1кг-1лв.
    От къде намираш толкова евтина захар?

Страница 62 от 121 ПърваПърва ... 1252606162636472112 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •