Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 165 от 496 ПърваПърва ... 65115155163164165166167175215265 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,641 до 1,650 от общо 4956
    VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    На няколко пъти съм опитвал орехова ядка в Германия с произход България и с произход Китай - разликата във вкуса е голяма и в полза на българската. От Украйна пристига слънчоглед за чоплене - не е вкусен, клиентите си искат българския и дават по-висока цена. Същото важи и за белена слънчогледова ядка с произход България. Така че има и други фактори, влияещи върху цената. За меда не знам как е, но вероятността тенденцията да е същата е много голяма.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.01.2013
    Пчеларски район
    Carpati
    В България има поне 10 прекупвача на мед на едро, а какво остава за Румъния, Русия и Северна Корея. Нашите дават с левче разлика и същото би било редно да се случва и в другите държави. Така че цените, които си позволяваме да цитираме са актуални и верни, но не чак толкова, и както казва колегата agro, качеството също определя донякъде цената.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    И от мен един сайт за продажба на мед.Ще помоля по знаещите да кажат за какви цени става въпрос. https://www.ss.lv/ru/agriculture/foodstuffs/honey/

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    И от мен един сайт за продажба на мед.Ще помоля по знаещите да кажат за какви цени става въпрос. https://www.ss.lv/ru/agriculture/foodstuffs/honey/
    Това не са цени на изкупвачи на мед, а цени на меда в търговската мрежа......

Напиши в Google Translate думичките ИЗКУПУВАМ ПЧЕЛЕН МЕД ПО ЦЕНА и след това с преводача си ги преведи на някакъв език. После направи търсене в интернет с преведените думички. Като намериш обяви с цени, направи обратен превод, за да си изясниш за какъв вид мед става въпрос. И разбира се след това преизичсли цените в Български Лева, за да имаме база за сравнение.

Потребител
    Регистриран
    22.05.2012
    Пчеларски район
    гр.Попово
    Завършил съм икономика имам и 10 годишен опит на фондовата борса /не, че има голямо значение/. С голям интерес следя темата, забавно ми е понякога, особено когато чета уроците по икономика, но има и постове които са точни и си заслужава времето което отделям. Позволявам си да дам съвет на колегите, да не вярват на всичко написано тук, а да се опитат да открият това което е ценно точно за тях, защото за всеки, истината е различна.
    1.Има колеги които са теглили кредити, работят единствено това и не разчитат на други доходи – за тях истината е една.
    2.Има други /като мен/ за които пчеларството е хоби и ако има някакви доходи то те само помагат на семейния бюджет.
    3.Има предполагам и такива, които искат да се включат във веригата на прекупвачите на мед, за тях истината е съвсем друга.
    Пожелавам успех на всички и на продалите и на тези които изчакват.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Миналата година колеги продаваха на 4.50- 4.70лв. и викаха продавай ще сбъркаш. Аз изчаках до януари и го продадох чисто на 5.50лв. така че и тази година ще изчакам пък ако сбъркам здраве да е. 200 кг. вече заминаха на 5.50лв. останаха 700 букет и 100 акация очаквам един да вземе още 200 тия дни. Мен ме ядоса постъпката на Ранкомерс, имахме уговорка, чаках ги 1 месец и сега нова цена че в Румъния имало "Мед" или по скоро преработена захар на ниска цена и от там пазарували. Вкарват боклука на другите държави и така вредят и на нас и на тях защото другата година и нашия мед няма да го купуват и ще се чудим как да го пробутаме като Украйна.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ние пчеларите също се явяваме ИЗКУПВАЧИ на рамки, восъчни основи, кошери и друг пчеларски инвентар. Помислете си какво е нашето ПАЗАРНО ПОВЕДЕНИЕ и след това направете паралел с пазарното поведение на изкупвачите на мед. Например:

1. Ние изнудваме производителите на рамки, основи, кошери и инвентар за КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО-НИСКИ ЦЕНИ. Защо тогава се учудваме, когато нас ни изнудват изкупвачите на мед?
    2. Ние не се интересуваме колко много труд са вложили производителите на рамки, основи, кошери и т.н. Защо тогава се учудваме, че изкупвачите на мед също не се интересуват колко много труд са вложили пчеларите.
    3. Ние сме готови да си купим рамки, основи, кошери и т.н. от чужбина, ако цените в страната са високи. Защо тогава се сърдим, че изкупвачите също предпочитат да купуват мед от съседни държави, ако цените там са по-ниски?
    4. Ние не се интересуваме дали даден производител на рамки или основи има задръстени складове с непродадена продукция. Защо тогава се сърдим, че изкупвачите на мед не идват да ни изкупят продукцията?
    5. Ние се опитваме да се договорим един с друг да правим групови доставки с цел да получим по-добра цена на рамки, отводки, кошери и т.н. Защо тогава се сърдим, ако изкупвачите на мед направят нещо подобно?
    6. На нас не ни пука, че ще фалира някой производител на рамки, основи или кошери. Защо тогава се сърдим, като разберем че и на изкупвачите на мед не им пука?
    7. Ние сме склонни за жълти стотинки разлика в цената да сменим един доставчик на оборудване с друг. Защо товага се сърдим, че и изкупвачите правят същото?
    8. Ние като купувачи ВИНАГИ СИ ТЪРСИМ НАШИЯ ИНТЕРЕС, и сме АБСОЛЮТНО БЕЗЖАЛОСТНИ към нашите доставчици. Защо тогава се сърдим на следващите във веригата (изкупвачите), когато и те самите правят същото.

Като обобщение:
    Ние пчеларите имаме АБСОЛЮТНО СЪЩОТО ПАЗАРНО ПОВЕДЕНИЕ КАТО ИЗКУПВАЧИТЕ НА МЕД !!!
    Ние пчеларите прилагаме АБСОЛЮТНО СЪЩИТЕ ТРИКОВЕ И НОМЕРА КАТО ИЗКУПВАЧИТЕ !!!

Кажете ми къде е разликата? С какво ние пчеларите сме по-добри от изкупвачите?
    Просто ние сме пазарни субекти, но и те също са пазарни субекти, които прилагат същите ПАЗАРНИ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ, които прилагаме и ние към производителите на рамки, основи, кошери и друг пчеларски инвентар.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ако трябва да сме честни и почтенни, трябва да си признаем, че точно сред нас има тарикати и мошеници, които се опитват да пробутат фалшифициран мед. И именно това е принудило изкупвачите да правят такъв СТРИКТЕН КОНТРОЛ НА КАЧЕСТВОТО НА МЕДА. Ако сред нас нямаше мошеници, меда щеше да се изпкупува много по-бързо и по-лесно. Плащането щеше да се извършва ведната и всички останали пазарни взаимоотношения щяха да се нормализират.

Причината за съществуващия начин на изкупуване на мед е в пчеларите, а не в изкупвачите. Изкупвачите просто искат да си защитят техните интереси поради големия процент пчелари-тарикати или дори пчелари-мошеници.

Проблемите не са само с меда. Проблемите са и с пчелния восък. При мене са попадали ФАЛШИВИ ВОСЪЧНИ ПИТИ, които представляват един калъп от кал, залят по периферията с восък. На кой болен пчеларски мозък може да му хрумне да направи такава фалшификация? Факт е обаче, че сред нас има такива хора. Може би дори сега четат този постинг и се усмихват под мустак. Говорил съм с производители на восъчни основи и те се жалват, че във восъчните пити са намирали какви ли не боклуци - камъни, тухли, железа, гаечни ключове, лагери и какво ли не още.

Това е положението. Може пчеларите-мошеници в България да са само 10 или 20 човека, но заради тях страда целия сектор. Нали знаете приказката за кацата с меда и за няколкото капки катран в нея, който е достатъчен да се бракува цялата каца.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Като цяло аз си мисля, че ситуацията с изкупните цени на меда си е НОРМАЛНА. Цената Е ПАЗАРНА, и като такава тя може да подскача нагоре-надолу под влияние на най-различни фактори - местни или международни. Пчеларите като пазарен субект имат законното право да предприемат всякакви законни действия в опит да повишат тази цена, а изкупвачите имат правото да се пазарят за по-ниска цена или дори да откажат да изкупуват меда, ако не ги устройват цените.

НИКОЙ НА НИКОГО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЪРДИ заради това, че неговите контрагенти (доставчици или клиенти) прилагат същото ПАЗАРНО ПОВЕДЕНИЕ, каквото той самия прилага към тях.

Ако приемем за вярна теорията, че само в България има някакъв заговор на изкупвачите и във всички останали страни по света меда се изкупува по-скъпо, тогава да - ТРЯБА ДА СЕ БОРИМ за правата си, и аз мога да ви дам много съвети как това да го направим по правилния начин. Но когато в съседни държави изкупните цени са по-ниски, тогава НИЩО НЕ МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ. Просто трябва да се примирим, че цените са пазарни, и да се опитаме максимално да се адаптираме към съществуващите ПАЗАРНИ ДАДЕНОСТИ.

Иначе аз също искам по-високи изкупни цени на меда, и съм готов да поведа някаква борба в тази насока, но тази борба може да бъде насочена само към някакъв местен фактор, който първо трябва да докажем, че има вина за ситуацията. Тази борба обаче няма как да бъде насочена към други държави или към целия останал свят.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    .....
    НИКОЙ НА НИКОГО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЪРДИ заради това, че неговите контрагенти (доставчици или клиенти) прилагат същото ПАЗАРНО ПОВЕДЕНИЕ, каквото той самия прилага към тях.
    Именно поради тази основна причина личното ми мнение е, че от производителите на пчеларско оборудване и консумативи, през пчеларите и до търговците и преработвателите на пчелни продукти в България трябва да членуват в една браншова пчеларска организация (съюз) който да сертифицира всички по веригата. Това ще повиши рязко доверието, ще минимизира процедурите на контрол по тази верига и съответно ще снижи разходите. Към този съюз трябва да има етична комисия и когато до нея стигне информация за мошеничества и неколегиални номера, тя да може да наказва след разследване провинилия се член, включително и до изключване и снемане на доверието към този човек. А лошото име на даден човек като производител или търговец е пряк удар по джоба му!
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Страница 165 от 496 ПърваПърва ... 65115155163164165166167175215265 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •