"а роевете им намерих цаката с 10 литрова бутилка от минерална вода"
Ще бъда благодарен на 100-qnov ако сподели с нас опита си с 10 литровата бутилка.
"а роевете им намерих цаката с 10 литрова бутилка от минерална вода"
Ще бъда благодарен на 100-qnov ако сподели с нас опита си с 10 литровата бутилка.
Тръвни гледах в магазина - 15 - 20 лева. Струва ли си да се мъчиш, по добре си купи от майстор, а направи в това време нещо, дето няма кой да го свърши вместо тебе.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Тръвните си ги плета сам. Фасулска работа е стига да има кой да ти покаже.А в момента имам 4 броя заселени но оня ден ги местих и ми се видяха леки тоест с малко медови запаси,та някъкви идеи за допълване на запасите.Тръвните са поставени в кошери.имам няколко идеи но ще ми е интересно да чуя нещо по различно .
Няма да чуеш нещо различно от това което си намислил .Щом си ги сложил в сандъци ,можеш да сложиш пити с мед/ дори и незапечатан/ .Ако нямаш ,напълни една торбичка /2–3 кг / с мед ,надупчи я ,сложи я в сандъка до тръвната и при всяко затопляне те ще си вземат меда.Свърши ли– нова.Дори си мисля че вече си го направил.
През миналия уйкенд си направих опит,но ми се струва малко тежичка.Можеби като изсъхне...
Аца, те се измазват само отвън, преди време бях качвал един филм за работа с тръвни, виж в темата за филмите.
Ачка аз през уикенд и в делник метнах 6-7 и две вече са измазани ! Мисля, че колегата е прав, вътре не се измазва ! Като изсъхнат дрънка на делва !Рецептата която дочух е: говежди л**на, глинеста пръст, дървесна пепел, нарязана на ситно слама и сол на вкус! Мазане на тънко и на няколко ръце!
За сега не са се нацепили ! Утре ще ги снимам !
![]()
Виждал съм и от двата чешита-с външно саниране и двустранно.Всъщност,само с външно саниране видях днес,но по ми харесват двустраните.Измазани само от вън са за сваляне на рояци....
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))