Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 67

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Същата е ситуацията и със разпечатващите машини на Lyson. Сърцето на всяка една разпечатваща машина са НЕЙНИТЕ НОЖОВЕ и точно при Lyson те са скапани - както електрическите, така и парните. Ефекта е, че вместо да режат восъка, те го мачкат и късат. На практика ми повреждат всяка 3-та или 4-та пита, а тези, които не са повредени, са лошо разпечатани. И за да компенсирам недостатъците на машината, вместо едно работно място на входа на машината съм отворил 3 работни места - едно на входа и 2 на изхода. Двама допълнителни човека стоят на изхода и преглеждат всяка една разпечатана пита, като на ръка доразпечатват. Като труд пак се получава, че всеки един сезон за труд давам толкова пари, колкото струва самата машина.

Отделно от това не се знае колко пари са похарчени досега за ремонти на машините, за доусъвършенствувания и за настройки на механичните компоненти, които настройки също губят много време поради НЕКАДЪРНА КОНСТРУКЦИЯ.

Няма как да ви обясня поотделно всички възникнали проблеми, защото те са много и са от всякакво естество. Все едно да започна да ви обяснявам защо Москвича е скапана кола, въпреки че компонентите му са копирани от западни модели леки коли. Спред мене основният проблем както на руското автомобилостроене, така и на всички машини в нашия сектор, е НЕКАДЪРНОТО КОПИРАНЕ. На външен вид нашите машини изглеждат подобни на водещите западни модели, но като изпълнение на всеки един детайл са ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ, която води след себе си до МНОГО ЛОША ФУНКЦИОНАЛНОСТ.

Като краен резултат икономията на пари при закупуване на оборудване води до ПРЕРАЗХОД НА ТРУД, цената на който труд многократно надхвърля цената на машината.

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.01.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Същата е ситуацията и със разпечатващите машини на Lyson. Сърцето на всяка една разпечатваща машина са НЕЙНИТЕ НОЖОВЕ и точно при Lyson те са скапани - както електрическите, така и парните. Ефекта е, че вместо да режат восъка, те го мачкат и късат. На практика ми повреждат всяка 3-та или 4-та пита, а тези, които не са повредени, са лошо разпечатани.
    Проблема с Лисонските разпечатващи машини е всеизвестен. Но се оказа, че е преодолим. Заклинването на рамките е поправимо с допълнители ограничители на веригата( става въпрос за малките цилиндърчета стърчащи от веригите... който ползва такава машина ще ме разбере ). За мен по-голям проблем бяха ножовете, а те са пълна конструктивна недомислица. Наложи се малко физическа намеса от моя страна. Резултатът е, че вече мога да разпечатвам без допълнително подгряване на ножовете. Споделих резултата с Денимир Минев, а той ме помоли да му покажа подобрените ножове и ... и сега ножовете ми са в Полша в завода на ЛИСОН. А решението е просто - режещата част трябва да е вълнообразна Колкотото за дъгите служещи за преодоляване на горната и долната летви - ами достатъчни са само крайните две. До колкото си спомням на машината на Матеев са 10 или 12 на брой. Моите бяха 4, а са необходими само две.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Много полезен пост.
    Благодаря
    Имаш ли снимка на подобрените ножове?
    На машините на Парадайс хъни дъгите са по две на нож. Наистина няма смисъл от повече. Камене, ти премахна ли излишните?

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.01.2013
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Много полезен пост.
    Благодаря
    Имаш ли снимка на подобрените ножове?
    На машините на Парадайс хъни дъгите са по две на нож. Наистина няма смисъл от повече. Камене, ти премахна ли излишните?
    Снимки нямам за съжаление, пък и сега не мога да ги снимам ножовете, че са в Полша. Надявам се поляците да направят нещо в оригинал и да подарят на собствениците на техни машини по един комплект за компенсация на ядовете им. Предполагам, че за изложението в Плевен ще има резултат. Излишните дъги не съм ги премахнал, тъй като служат за стабилност. Решението е, че могат да се огънат на обратно и така няма да се опират на питата. Моите просто ги изтъних. Сега съм в процес на разработка на нови ножове за машина на ЛИСОН, но ще ми трябва малко време, тъй като се чертаят на ACAD (машината за лазерно рязане го изисква). След това ще може да се ползва режещата част за каквато и да е машина. Учудвам се, че никой не се е сетил да направи това преди мен, доколкото знам не съм единственият пчелар-инженер.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Силно съм заинтересован от направата на нови КАЧЕСТВЕНИ НОЖОВЕ за машините на Lyson. Имам 3 бройки - 2 разпечатващи машини и една уж поточна линия. И в трите машини ножовете са с проблеми, така че за тази зима си бях запланувал да си правя експерименти и да разработвам нови ножове. Ако накой го направи вместо мене - безкрайно ще съм му благодарен. Готов съм да заплатя достойна сума, ако някой ми предложи да си закупя КАЧЕСТВЕНИ И НАДЕЖДНО РАБОТЕЩИ НОЖОВЕ.

Така че ако Камен Крумов реши да разработва и прави такива ножове, аз веднага съм готов да му поръчам 3 комплекта.

Матеев,познавам човек от Метковец ,който произвежда разпечатващи машини като тази на Апитотал.Ножовете са 1:1 като на Оригиналната ,даже не се подгряват като Полската ,самопочистват се което е +!Между другото няколко колеги от Русе си поръчаха наистина само ножове от него.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Дай ми някакъв контакт - аз също ще си поръчам ножове.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Николай Христов-nikberk Виж публикацията
    Матеев,познавам човек от Метковец ,който произвежда разпечатващи машини като тази на Апитотал.Ножовете са 1:1 като на Оригиналната ,даже не се подгряват като Полската ,самопочистват се което е +!Между другото няколко колеги от Русе си поръчаха наистина само ножове от него.
    Напиши го и на мен.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •