На изложението в ПЛЕВЕН продаваха 3 години .
На изложението в ПЛЕВЕН продаваха 3 години .
Благодаря на Матеев за рефрактомера.....Успех!!!
Ползвал ли е някой този сироп
http://www.toshev-ltd.com/bg/Produkt...d/83/products/
Този пост е редактиран от сложна личност; 21.10.2015 в 16:09. Причина: =
Вече свалиха около 200 кг. От него.
Ами миналата година си изпатих от този сироп, но сега може да са го оправили, не знам. Писал съм във форума, и то не веднъж включително и в тази тема, но понеже стана много дълга сигурно нямате време да я изчитате. Вече даже ми е неудобно да повдигам този въпрос, защото едва ли не ще излезе, че правя умишлен хейт към този производител.
Този сироп има много високо ХМФ - около 25 и нагоре. Това е така, защото инвертират с киселина и висока температура. Не знам доколко това е опасно за пчелите, но знам, че в меда ХМФ-то рядко надхвърля 2-3 mg/kg.
С две думи - храните пчелите с отрова, към която не са се адаптирали, и която не се знае как ще им се отрази за в бъдеще. Може нищо да не им се случи, но може и да има значими последици за пчелното семейство. При всички случаи толкова високи нива на ХМФ-то са непривични за пчелите, защото 10 пъти надвишават дозата, с която те са свикнали.
Гледам , че имат няколко вида. На този ХМФ го дават под 6
BBF-Супер
Описание: Най-близък по състав с полифлорния мед, водно съдържание<18%, ХМФ <6, съдържа: фруктоза-55%, глюкоза-45%, пчелен прашец, аминокиселини, полезни минерали, витамини и др.
Ако е така - става. За който обаче не знае, собствения инвертиран с инвертаза сироп, за който има рецепти тука във форума, е с ХМФ 0.9-1.5 mg/kg.
В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))