Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 156 от 677 ПърваПърва ... 56106146154155156157158166206256656 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,551 до 1,560 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Зай, групирай сандъците по двойки, така всеки съседен го ползваш за поставка при работа по другия. Ако не си под среден ръст, може да им туриш и някоя подложка, най-добре стойка. Трябва да си оптимизираш всяко едно движение, всяко навеждане и изправяне. Особено пък ако е под товар. Това хранене сега с какво е?
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    И при мен днес се облетяха, няколко дена лошо времето и не бяха излизали. Иначе носеха и прашец но се надявам че няма пило вече.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    п.п. Браво Зайо, много хубав пчелин си направил!
    Все още е в процес на изграждане, но за тази година и два-три месеца е свършена много, много работа с оглед на това как изглеждаше мястото в началото. Надявам се след година да придобие почти окончантелен вид, но първо престой още много работа.

Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Зай, групирай сандъците по двойки, така всеки съседен го ползваш за поставка при работа по другия. Ако не си под среден ръст, може да им туриш и някоя подложка, най-добре стойка. Трябва да си оптимизираш всяко едно движение, всяко навеждане и изправяне. Особено пък ако е под товар. Това хранене сега с какво е?
    По принцип има място между всеки два от кошерите да се постави и трети. Отначало така мислех да ги подредя, но към момента съм решил тази зима да си направя подвижна количка. Същата е на принципа на ръчната количка, но се ползва капла и гума от колело - балканче или малко по-голяма, за да минава безпроблемно и по неравен терен. Отгоре е табла с размерите на корпус на около 70-80 см от земаята / в зависимост от ръста/ и дръжки. Изключително лека и маневрена е. Като я видях отначало бях малко скептичен, но като я ползвах при ваденето на мед направо се "родих". Незаменима е при всички операции при които има сваляне на корпус, местене, ценрофугиране, пък и при прегледите. Не се налага нищо да се оставя по земята или да се вдига на по-голяма височина, просто оставеното от теб ти е на една ръка разстояние.
    Иначе тези три кошерчета дозапасявам ударно с 70% инверт.
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Най после!!!От три седмици пчеличките ми не бяха виждали слънце даже и за 5 минути,а днес....КРАСОТА-цял ден слънце,макар и хладно и ветровито,но...Незнам дали се виждат пчеличките на снимките........
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри Изображение1741.jpg‎   Изображение1743.jpg‎  

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Ачка, тия етернитови гъгрици вятъра не ги ли отнася ? Аз също бях сложил, но като ги гоних 5–6 пъти ,някои се натрошиха и се отказах от тях.Хванати ли са за капаците на кошерите ?

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Това е гума.Освен това,кошерите са на завет,но след месец им предстои дислокация на 100м.А на новото място...кой знае-вятъра може да се прояви....Иначе не са захванати за капаците.През лятото ги свалям-облягам от западната страна на кошерите за сянка...

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Сега се сещам, дядо ми Бог да прости имаше 30-тина кошерчета с прави капаци и по средата слагаше парче от циментов кол и от двете страни редеше керемиди а върху тях капаци - повече време му отнемаше да „разоборудва“ кошера, отколкото да го прегледа

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Ето някоя снимка и от мен.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри 1.jpg‎   2.jpg‎   3.jpg‎  

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Ето някоя снимка и от мен.
    Шишетата за какво са

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Петър84 Виж публикацията
    Шишетата за какво са
    За нищо. Имах проблеми с косовете на лозето, с тези туби си реших проблема. След като наредих тубите по коловете спряха да го нападат. Пробвах дали няма да помогне и с пчелоядите, но няма никакъв ефект.

Страница 156 от 677 ПърваПърва ... 56106146154155156157158166206256656 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •