Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 201 от 683 ПърваПърва ... 101151191199200201202203211251301 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,001 до 2,010 от общо 6828
    Наблюдател
    Регистриран
    03.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от ves Виж публикацията
    Аз ги разпечатвам и ги слагам зад преградната дъска. Пчелите си обират меда и го вкарват навътре. Другия вариант е да ги извъртиш и сега или пролетта да им сипеш меда в хранилките. Но първото е по-лесно. И го направи привечер.
    Благодаря за съвета,но семействата си имат доста мед,явно ще въртя!Дали като не е запечатан ще се вкисне за пролетта?

Автор
    Регистриран
    20.06.2015
    Бихте ли ми казали някоя книга да си купя която ви е помогнала във пчеларството ?

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от thegame999 Виж публикацията
    Бихте ли ми казали някоя книга да си купя която ви е помогнала във пчеларството ?
    Календарен Справочник на Л.Радоев
    Много полезна книга!

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Първата по-подробна книга на тема пчеларство ми беше календарния справочник.Впоследствие си купих и прочетох още 7-8 книги(добих чувството че повечето книги са преписи на други и спрях да купувам) и книжлета като с времето малко позабравих за справочника.След като мина малко време започнах по някой въпроси пак да отварям календарния справочник и установих че май няма друга книга в която всичко да е описано толкова добре и толкова подробно.На мен четенето на литература + четенето във форума мога да кажа,че помогна много

Наблюдател
    Регистриран
    14.11.2014
    Здравейте! При мен се получи страшно нападение от оси. Преди 4 дни си замина един кошер,който беше пълен с умрели и разкъсани пчели и само майката с няколко пчелички бяха останали живи. Вчера друг по същия начин. Стесних входовете на минимум,но полза няма. Днес осите са се насочили към трети кошер. Избих сигурно над 500 оси излизащи от кошера,но също е обречен.

Автор
    Регистриран
    20.06.2015
    Цитат Първоначално публикувано от marianski Виж публикацията
    Календарен Справочник на Л.Радоев
    Много полезна книга!
    Това ли е
    http://chitanka.info/workroom/entry/9895#

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от thegame999 Виж публикацията
    http://www.bookpoint.bg/%D0%BA%D0%BD...D0%BE-5589.htm

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от 100-qnov Виж публикацията
    Здравейте! При мен се получи страшно нападение от оси. Преди 4 дни си замина един кошер,който беше пълен с умрели и разкъсани пчели и само майката с няколко пчелички бяха останали живи. Вчера друг по същия начин. Стесних входовете на минимум,но полза няма. Днес осите са се насочили към трети кошер. Избих сигурно над 500 оси излизащи от кошера,но също е обречен.
    Нападение от оси ги правят големи колонии от по хиляди насекоми, така с биене ням да стане. Сложи капани особено пролетта и разгледай запустели места може да имаш късмет да намериш гнездото. Аз съм унищожавал такива колонии по големи стават от кошер.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от 100-qnov Виж публикацията
    отваряш една рибна консерва и съдържанието смесваш с отрова за мишки или някакъв инсектицид, ако имаш под ръка - само осите налитат на рибните консерви
    Но не съм го пробвал това пробвал съм оцет със захар и вода в малки бутилки

Наблюдател
    Регистриран
    02.01.2013
    Вземи бутилка от кола,разрежи с остро ножче 3см. П образен отвор,вертикалните не по дълги от 15 мм.Подгъваш отрязаното надолу леко,колкото да могат да влизат оси,стършели мухи и други гадини.В него пускаш парчета ябълки ,малко оцет,захар и бира.Дано проработи при теб.Два пъти зареждам шишетата.Оси, мухи,стършели и какви ли не други гадини,най се кефех на стършелите,че са,като врабчета.Опитай,може да се получи.Отвора да бъде малко под конуса на шишето,за да е по високо от течността,в която загиват.Закачени на метър височина близо до кошерите.Успех!

Страница 201 от 683 ПърваПърва ... 101151191199200201202203211251301 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 15 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 15 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •