Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 119 от 127 ПърваПърва ... 1969109117118119120121 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,181 до 1,190 от общо 1262
    Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Тази година те бяха хората предлагащи най-ниска изкупна цена.И още нещо,по-интересно-две седмици след като ми взеха проба на акацията ми се обадиха и казаха,че меда ми имал едва 7% акация,42-43%рапица и 16% бобови.Тази година времето по време на пашата от рапица беше много студено,а освен това и блока с рапица ми беше на повече от 4км,а аз и без изследване мога да си преценя дали меда ми ще мине за акация или не и знаех колко мед имам в кошерите преди акациевата паша и след нея.Предложиха ми да ми го вземат на 5.20 като букет и отказах.Месец по-късно се оказа,че абсолютно същия сценарий,дори със същите проценти се е разиграл при още двама колеги от района.....по-добре да не правят преработвателно предприятие в БГ,а да си оправят цените и коректността,после да реват че българското правителство не им помага!

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Сигурен ли си за фирмата.Да не са били от Йот Ги Вал?

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Е да де именно за тях става въпрос и техния управител на наша територия г-н Русев.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Йот Ги Вал са поляците,които имат медопреработвателно в северна БГ(намира се в село Камбурово,Търговище) и точно за тях става въпрос в линка на tsc1

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от n.kostadinov Виж публикацията
    Тази година те бяха хората предлагащи най-ниска изкупна цена.И още нещо,по-интересно-две седмици след като ми взеха проба на акацията ми се обадиха и казаха,че меда ми имал едва 7% акация,42-43%рапица и 16% бобови.Тази година времето по време на пашата от рапица беше много студено,а освен това и блока с рапица ми беше на повече от 4км,а аз и без изследване мога да си преценя дали меда ми ще мине за акация или не и знаех колко мед имам в кошерите преди акациевата паша и след нея.Предложиха ми да ми го вземат на 5.20 като букет и отказах.Месец по-късно се оказа,че абсолютно същия сценарий,дори със същите проценти се е разиграл при още двама колеги от района.....по-добре да не правят преработвателно предприятие в БГ,а да си оправят цените и коректността,после да реват че българското правителство не им помага!
    Много подобен сценарии се разви и с мен и още един колега с който дадохме проби в един ден. В пробите ни откриха какви ли не полени. Най-смешното беше че откриха рапица в мед от кошери които са в планински район и рапица никога на са виждали. Разликата при нас беше че нямаше как да не открият достатъчно, акация защото то беше очеизвадно, че меда е акациев. Стигнахме до сделка, но имам " едно на ум", а след като се случва и с други колеги ще имам " едно голямо на ум"

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от n.kostadinov Виж публикацията
    Йот Ги Вал са поляците,които имат медопреработвателно в северна БГ(намира се в село Камбурово,Търговище) и точно за тях става въпрос в линка на tsc1
    Знам ги кои са.Ако има нещо -извинявай.Не прочетох последното изречение от статията.Май ще станат най-големият играч в България.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Знам ги кои са.Ако има нещо -извинявай.Не прочетох последното изречение от статията.Май ще станат най-големият играч в България.
    Не виждам за какво да се извиняваш,а за това колко големи играчи ще са зависи според мен от цените които ще ни предложат.Но щом ще искат да правят голяма инвестиция тук явно има много пчелари които си дават меда на цена 5лв на тях,докато имаше много други които предлагаха 5.20лв.....Аз лично след това което ми се случи с тях и с колегите тук при мен,а сега и както Рости е писал повече за Йод Ги Вал няма и да си помисля.

Потребител
    Регистриран
    30.12.2013
    Мирослав от Йот Ги Вал тази година минаха взеха ми проби за акация, след което ми се обажда и ми вика че в меда ми в пробата открили теазин и нямало как да ми вземе меда, викам му това е невъзможно поради простата причина че не използвам химически препарати за обезпаразитяване камоли антибиотици. Просто си намери причина да не ми вземе меда но това си е негов проблем и съм го зачеркнал вече. Просто явно не им трябва Акация не могат да я реализират.

Автор
    Регистриран
    10.10.2010
    Пчеларски район
    Велики Преслав
    Трябва им акация, но ако мине номера да я платят като букет.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    http://www.standartnews.com/kultura-...i_-305821.html
    Поздравления за начинанието. Дано да стартира и е за дълго.

Страница 119 от 127 ПърваПърва ... 1969109117118119120121 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •