Бат Тянко и си прав,ама не съвсем.Новото буре трябва да е много добре накиснато за да не замирише ракията на дърво.Затова е по-добре първата година да се напълни с бяло вино,по възможност мускат.От там насетне - пей сърце.Ако няма бяло,може и с червено,а преди ракиджоса се измива с 10% соден разтвор,за да се свали цвета от дървото(избелва се).Третия вариант е добро накисване поне 4-5 дена с подмяна на водата на 24 часа за да се изтегли излишния танин и джибромицина да не загрубее.Аз специално си имам буре,което е овъглено от вътре и ракията става точно на уиски.Когато варя ракия,материала предварително се пресова и в казана се налива само чисто вино,тоест правя винен дестилат,нещо като коняк ама не съвсем.Варя на аламбик за да запазя аромата,защото гроздето ми е мускатово.От там за 3 месеца в споменатото буре и си ти.Та за новите бурета тъй правя аз.