Днес си купих 280 кила мерло.Захарност 24.Много добре!Скоро почват муската-дано и той да е така.Щото буренцето,плаче жално за грозданка!
20150905_180303.jpg
Асмата се отчете с около 200 кг тази година(3 бидона по минимум 70 кг).
Не е много висока захарността, но го обрахме, защото скорците го почнаха.
Вероятно ще остане за ракия, а за винце ще вземем към края на месеца мерло и каберне. Тази година цената се очертава да е нормална, за разликата от миналата, когато търговците си правеха каквото искат поради слабия сезон.
Идната седмица ще пекна 400 кила материал.Ако пусне добре и като преседи в бурето с другия ще почерпя някои братчета.Обещавам!
Бат Тянко , нека и аз да съм в групата на почерпените , че тук двама ме изкараха пиянде .
Съответно , и аз ще реванширам.
Петьо,пращай адрес на лични!
Сварих една част от материала.От 380 даде 70 литра амброзия.Като текна първака спиртомера не го хвана,потъна до дъното на канчето.Не съм слагал много захар.
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
И понеже имам мераци да започна да правя и червено вино ще споделя с вас,че реших да използвам съда за вино и за матуратор.Така цената ще падне наполовина,защото и сметките са важни,както казва Матеев.Само не съм решил с каква вместимост да си купя?
Колкото по-голям, толкова по-добре. Той като е с потопяем капак, може да съдържа и по-малко количество.
Но, виното си иска дъбово буре.
Ами да ти кажа,толкова приятели имам че надали ще стигне до отлежаване.За големината сме на едно мнение,най-големия според възможностите ми.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))