Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
Това наистина е много жалко, но според мен изкупвачите имат по-голяма вина за това. За мен е радостно, че поне една фирма във ваше лице се опитва да контактува с нас по по-нормален начин. На последната реколта бях твърдо решил да се свържа с вас и да работим, НО цената която предложихте беше твърде ниска към момента на обаждането ми. Няма как в името на експеримента да жертвам няколко хиляди лева. Смятах да попитам във вашата тема, но може и тук
Цената която предлагате зависи ли от количеството предложен мед или е твърда и няма никакво значение колко мед ви се предлага? Аз лично оставам с впечатление че за вас няма значение дали ви се предлагат 1 тон или 10 000 тона.
Казвате че винаги си спазвате договорките за срок цена и т.н. Възможен ли е вариант за вбъдеще да започнете да сключвате договори с пчеларите при взимане на пробите в които писмено да се описват договорените условия?
Ако не сте съгласни да работите с такива договори то ще възприемате ли негативно ако пчеларя си извика още няколко фирми да си вземат проби и накрая да продаде на фирмата която предложи най-добри условия при ясни резултати от изследванията на меда? Не искам да възприемате моите въпроси като провокация, а по скоро като подсказка какво търсим ние пчеларите и какво можете да направите за да се отличите от другите.
Много ще се радвам ако получа отговор.
Благодаря.
Изключително точни и на място предложения,за което адмирации.Това трябва да се наложи и да стане практика.Не мога да разбера как някой от изкупвачите на мед в БГ идват с обещания за коректност,точност и бла бла.. и искат от теб да държиш меда докато дойдат,а в последствие може да минат и месеци без да те потърсят или въобще да не те потърсят.Пазиш си стоката за тях,разчиташ и се надяваш на тези пари а получаваш един х..Аз на 26-ти август дадох проби на Апимел,след 20 дни им се обадих да питам дали е излязла пробата и се оказа че ме няма в списъците им,после се обадих на оберон и така се получи че техния човек който взема проби е бил нашия град същия ден.Дойде човека взе проби и даде обещания-пробите излизат до 10 работни дни на 1000% веднага след този срок звъним за насрочване на вдигане на меда и това обикновено става до 5 дни.Е вече мина повече от месец и никой не ми звъни,егаси.