Напълно си прав. От гледна точка на оцеляването на човешката раса е най-добре колкото се може по-бързо да овладеем космоса и да се разселим по колкото се може повече планети, включая и извън пределите на слънчевата система. За тази цел е необходимо върховите технологии да се използват за НУЖДИТЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО, а не за частни нужди на малък кръг хора.
В момента всички върхови технологии се усвояват на първо място от военните и дълго време се пазят в тайна от масовото население. Количеството изработени балистични ракети (това са космически кораби по своята същност) достига няколко хиляди бройки. С такъв ресурс още преди 20-30 години можеше да сме усвоили цялата слънчева система. Други космически технологии се знаят от военните и се крият. Например катастрофиралите извънземни кораби - доколкото знам има поне 2 или 3 случая, при който това се е случвало, и военните са засекретявали останките и получените от тях технологии. Двигатели на свободна енергия - вероятно ги има, но се пазят в тайна. Антигравитация - вероятно вече я има (още по времето на 3-ия райх), но се пази в тайна. Въобще тесен кръг от хора знае и владее невероятни технологии, но ги пази в тайна и ги използва само за собствени цели, които са различни от целите на човешката раса.
Не знам дали съм ви казвал, но при твърдите дискове за компютри и при RAM паметите вероятно вече се използват извънземни технологии, защото количеството на битовете информация, натъпкана в тях, противоречи едва ли не на законите на физиката. Опитайте се да сметнете размерите на 1 транзистор в RAM паметите или на 1 магнитен домейн в един твърд диск, и ще се ужасите - нима е възможно да са толкова малки? Та ние нямаме технологии да ги направим толкова малки.
Та искам да кажа, че освен заговора за намаляване на човешката популация, има и заговор за КРИЕНЕ НА ВИСОКИТЕ ТЕХНОЛОГИИ. Въобще човечеството вече се е разделило на 2 слоя - СВЕТОВЕН УПРАВЛЯВАЩ ЕЛИТ и СТАДО РОБИ, единствената роля на което е да обслужват този елит.