Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 145 от 496 ПърваПърва ... 4595135143144145146147155195245 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,441 до 1,450 от общо 4956
    Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от idjo_52@abv.bg Виж публикацията
    НАПРАВИ КАЛКУЛАЦИЯ ЗА ДЕЙСТВИТЕЛНАТА ЦЕНА НА КИЛОГРАМ ПЧЕЛЕН МЕД
    Направи я ти и ни я дай !

Включи в нея и вероятността следващата година да е много слаба, някакъв процент зимна смъртност, загубите от миналата година на дъждове и наводнения, амортизации на инвентара, ежегодно повишаване на разходите за труд както във всяка друга професия и т.н., ти знаеш по-добре.

Пчеларството не е занимание за една година.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    И той набора беше някакъв пчеларски деятел.Радетел за единство и национални протести.Ако е роднина на някой прекупвач ,калкулацията му може да отиде на 3,20лв.А другият влиза тука от време на време явно да се изкефи как ни е вдигнал кръвното.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Ето една идея която си струва да се обмисли.
    Да се създаде борса за меда.Държавата да изкупува меда на някаква минимална цена,като всеки месец количеството събран мед да се обявява на тръг,където могат да участват и чуждестранни фирми.След продажбата разликата в цената да се изплаща на пчеларите според продадените килограми.Това направи ли се,автоматично ще се вдигне цената и ще се избегне картела.Иначе всичко друго е ала бала и усвояване на едни пари.Може да не бъде и държавата ангажирана с това а да има някаква организация , сдружение или фирма което да има правото да прави точно това.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Картел се преборва с картел.

Потребител
    Регистриран
    27.02.2011
    Ако под другия имаш предвид мен, то аз съм тук всеки ден или през ден от 2011 г. Тук бях и когато Матеев купи форума и Гилана се разсърди и направи група пчелин. Винаги съм намирал полезни съвети и теми във форума. Това, че не плямпам много не значи, че не посещавам форума. Ама като ти гледам регистрацията и мненията доста се е писало, дано да е било нещо смислено поне.
    Пък за другото мнение, че година десет храни, не съм съгласен. Няма лоши години, има некадърни пчелари. И при най - лошите зими при правилно зазимяване може без смъртност. Каквато и да е годината, който изкара средно под 20 кг на кошер трябва да ги затрие и да се откаже (освен, ако не прави голям прираст). Каквото и да е лятото, има рапица, драка, кориандър, слънчоглед и магарешки бодил. А някъде има и акация и липа. Все няколко трябва да хване. Които няма поне три от тези паши, трябва да се ориентира към нещо друго или да се занимава с пчелите като хоби, не да коментира цената на меда. За да има мед трябват здрави и силни семейства, а не мърши.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от ivootur Виж публикацията
    Ето една идея която си струва да се обмисли.
    Да се създаде борса за меда.Държавата да изкупува меда на някаква минимална цена,като всеки месец количеството събран мед да се обявява на тръг,където могат да участват и чуждестранни фирми.След продажбата разликата в цената да се изплаща на пчеларите според продадените килограми.Това направи ли се,автоматично ще се вдигне цената и ще се избегне картела.Иначе всичко друго е ала бала и усвояване на едни пари.Може да не бъде и държавата ангажирана с това а да има някаква организация , сдружение или фирма което да има правото да прави точно това.
    Моля като давате такива според мен -неусъществими идеи ,да нахвърляте и малко подробности.Така мисля ,защото ние не вадим диаманти а мед.На държавата не и пука ,нали ни подпомогна.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Пазара в ЕС е изцяло сегментиран и няма как да се промени нещо. Цената не се определя на база себестойност, а на база каква цена ще определи картела в Германия и ще даде цена на нашите преработватели. Има страни в които работната ръка е по-евтина от БГ, като Индия и Виетнам, от там в момента се купува най-евтиния мед, също и Украйна, причината е Чернобил. Нищо че сме в ЕС, ние все още сме източник на евтина суровина като страна от третия свят. Всеки от нас има два варианта, първия да продължи с пчеларството въпреки тези условия, втория е да се откаже от пчеларството. Аз съм избрал втория вариант, до 5 години приключвам с пчеларството. Не виждам перспектива в този отрасъл като основен доход, и за това препопъчвам на младите начинаещи пчелари да гледат на пчеларството като хоби, а не като основен бизнес. Има друг факт , който няма да се промени скоро. Културата на хранене в БГ е такава , че се гледа на меда като лекарство, а не като храна. Така на практика ние нямаме развит вътрешен пазар и остава единствения вариант - износ.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от petrov_mm Виж публикацията
    Ако под другия имаш предвид мен, то аз съм тук всеки ден или през ден от 2011 г. Тук бях и когато Матеев купи форума и Гилана се разсърди и направи група пчелин. Винаги съм намирал полезни съвети и теми във форума. Това, че не плямпам много не значи, че не посещавам форума. Ама като ти гледам регистрацията и мненията доста се е писало, дано да е било нещо смислено поне.
    Пък за другото мнение, че година десет храни, не съм съгласен. Няма лоши години, има некадърни пчелари. И при най - лошите зими при правилно зазимяване може без смъртност. Каквато и да е годината, който изкара средно под 20 кг на кошер трябва да ги затрие и да се откаже (освен, ако не прави голям прираст). Каквото и да е лятото, има рапица, драка, кориандър, слънчоглед и магарешки бодил. А някъде има и акация и липа. Все няколко трябва да хване. Които няма поне три от тези паши, трябва да се ориентира към нещо друго или да се занимава с пчелите като хоби, не да коментира цената на меда. За да има мед трябват здрави и силни семейства, а не мърши.
    Виждам че си пчелар с опит и високи постижения.Жалко че като влизаш във форума често нищо не споделяш.Аз съм от тези с ниски добиви ,но и 80кг.да получавам пак не бих се отказал от по-добра цена.А сигурно не само аз .Това дето ни даваш наклони го остави ,ще минем и без теб.

Потребител
    Регистриран
    27.02.2011
    Колега, тези неща не ги пиша да се заяждам. Просто ми писна, било тук или във фейса, да се пише само "за бога колеги не си продавайте труда за без пари" и това беше когато цената беше 5,30 - 5.50 лв. Сега за 4 и нещо наистина е малко. Просто цената беше добра и го дадох понеже само от там чакам. Не мога да кажа на банката, енергото или в магазина, че чакам меда да стане 6-7 лв. Дано да случите на хубава цена. И 6 лв. да стане меда тази година няма да ме е яд. Все пак нямам десетки тонове, че да спечеля толкова много. А за тези колеги който коментират постоянно цените в магазините в другите държави, нека и те да вдигнат цените на дребно, не да го дават по 7 лв. да видим колко ще продадат.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от petrov_mm Виж публикацията
    Цели три паши и за теб са малко.Кажи каде ги гледаш да докарам и мойте,че при нас е само една пашата.Те твойте не могат да оберат всичкия нектар,че и със сигурност и не храниш.Ако кажа само на нас да дават субсидий,защото вадим малко,ще скочиш защото така ти отърва.Тцтцтцтц какви хора има,но повечето пчелари са на твоя акъл.Да си жив и здрав.

Страница 145 от 496 ПърваПърва ... 4595135143144145146147155195245 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •