ВЕТЕРИНАРНО-САНИТАРНА ЕКСПЕРТИЗА НА ПЧЕЛЕН МЕД (лекция)
Автор: Доц. д-р Динко Динков

2013 г.


В лекцията са застъпени основните изисквания към пчелния мед и останалите 5 продукта на пчеларството:
пчелен прашец, пчелно млечице, прополис, пчелна отрова и пчелен восък.
Разгледани са главните технологични етапи при получаването, преработката в пчелини и пработвателни предприятия,
изискванията към съхранението, търговската реализация и ветеринарно-санитарна експертиза на пчелните продукти,
с оглед гарантиране на тяхното качество и безопасност.
Допълнена е и информация, подпомагаща приложението от човека за наслада
и хранителни цели на здравословните пчелни продукти.
Лекционният материал е предназначен за учащи се, пчелари, преработватели и всички заинтересовани
от качеството и безопасността на пчелния мед и пчелните продукти.

VSE_NA_PCHELEN_MED_Gl_as_Dinko_Dinkov_VMF_2013.pdf