Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
Аз лично мисля, че който пуска някакъв документ, трябва преди това да напише кратко резюме в няколко изречения що за документ е това. Безсмислено е да се публикува само линк - такива постинги директни ги прескачам - както тука, така и навсякъде във форума. За мене един гол линк си е просто спам, който трябва да се трие. Спам е и линк с обяснение от типа "Абе вижте го това, че аз не съм го чел".

Ако толкова много искате да гледаде анонимни линкове - ами мога да ви избълвам няколко стотин още сега. Мога да ви изсипя няколкостотин електронни книги или статии още сега. И каква ще е ползата от всичко това - ами никаква. Само ще създам допълнителен хаос.

Моето становище е следното:
1. Линк към документ или страница в интернет се пуска само след като предварително се направи кратко резюме.
2. Линка може да сочи към документи на чужди езици, но тогава е редно резюмето да е малко по-подробно.

Резюмето ще е това, което ще помогне за в бъдеще да се използват функциите за търсене на форума, за да се намери този документ. Това важи за всякакви външни информации, включая и за клипове в You Tube. Специално за клиповете е добре да се упоменава в коя минута се случва това, което иска да видим този, който пуска клипа. За дългите документи е редно да се каже на коя страница се намира това, което трябва да го прочетем.
Някой хора не искат описание, а да им преведеш целия документ и да им го поднесеш в кратък преразказ на РАЗБИРАЕМ език (разбирай като на 5-годишно да им го обясниш).
Терминология - ЗАБРАВИ! Трябва да го обясниш с думи подхождащи на индивидуалните потребности.
Хайде да не публикувам какви съобщения съм получавал с ИСКАНИЯ и с какъв "тон". Няма "моля" или "благодаря" или...