Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 155 от 677 ПърваПърва ... 55105145153154155156157165205255655 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,541 до 1,550 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    За какви ротации говорите в средата на октомври, пчелите вече са се самозазимили и мисля че не е правилно да се размества гнездото. Ако няма запаси удобни за пчелите по добре да се сложи храна над кълбото отколкото да се размества.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    За какви ротации говорите в средата на октомври, пчелите вече са се самозазимили и мисля че не е правилно да се размества гнездото. Ако няма запаси удобни за пчелите по добре да се сложи храна над кълбото отколкото да се размества.
    Сега е момента за инвертирания сироп.
    Working....

Ха-ха .... днес моите пчелари се принудиха да направят ротации на 3 кошера. Става въпрос за ФАРАР семейства, които цяло лято ги мъча да станат на ЛР, слагайки отгоре ЛР корпус. Ами с повечето се получи, но последните 3 семейства се заинатиха и така и не пожелаха да се качат в ЛР корпуса. Днес беше последната проверка (зазимяването) и искаме или не ги ротирахме, за да може семействата да си презимуват в горния ФАРАР корпус. Не знам какво са се влюбили в него, но не искат да го напуснат. Каквито и опити да правим с други корпуси, пчелите ги пълнят с мед, но майката като се е закотвила в този ФАРАР, не иска да го напусне и това е.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Ха-ха .... днес моите пчелари се принудиха да направят ротации на 3 кошера. Става въпрос за ФАРАР семейства, които цяло лято ги мъча да станат на ЛР, слагайки отгоре ЛР корпус. Ами с повечето се получи, но последните 3 семейства се заинатиха и така и не пожелаха да се качат в ЛР корпуса. Днес беше последната проверка (зазимяването) и искаме или не ги ротирахме, за да може семействата да си презимуват в горния ФАРАР корпус. Не знам какво са се влюбили в него, но не искат да го напуснат. Каквито и опити да правим с други корпуси, пчелите ги пълнят с мед, но майката като се е закотвила в този ФАРАР, не иска да го напусне и това е.
    Смени майката! Решението е просто; Взимаш майката с питата и я поставяш в ЛР корпус, отгоре слагаш ханеманова решетка и другите Фар. корпуси. След излизане на пилото и запълване с мед, махашги и разширяваш с ЛР корпуси. Това е!

Заслужил Автор
    Регистриран
    17.02.2015
    Благодарско!
    0899946746 Поздрави, Емо.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Цитат Първоначално публикувано от judas Виж публикацията
    Благодарско!
    Днес сутринта при 10 градуса и аз открехнах 1 кошер за който знам че има много запаси и положението е като при теб, пчелите са над горната летва. 10 градуса си е топло и пчелите са много разпуснати и това не е индикатор за липса на храна.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Когато ги зазимявах преди месец ми направи впечатление, че почти всички кълба са ориентирани от южната страна а миналата година почти всички бяха на северната. Интересно защо така, предполагам това е последствие от моите действия в края на август. Тази есен всички семейства без изключение са на 2ри корпус като силните са захапали и двата.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Днес при 16 С при мен облитаха, сякаш е пролет. При слизане от колата се чуваха още от пътя, та се зачудих дали не е цъфнал някой от блоковете със слъчоглед на Октопода, които го засяха през август Е, не беше слънчогледа, но се надявам да цъфне някъде ... около рапицата!

oie_18193251P8bURQ0c.jpg

Иначе многото дъжд пак подкара тревата. Ударно дохраних три семейства преквалифицирани преди месец от отглеждачи в такива за мед.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри oie_18193012u3y2yiAK.jpg‎  
    Keep Walking...

Автор
    Регистриран
    06.01.2015
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    Днес при 16 С при мен облитаха, сякаш е пролет. При слизане от колата се чуваха още от пътя, та се зачудих дали не е цъфнал някой от блоковете със слъчоглед на Октопода, които го засяха през август Е, не беше слънчогледа, но се надявам да цъфне някъде ... около рапицата!

oie_18193251P8bURQ0c.jpg

Иначе многото дъжд пак подкара тревата. Ударно дохраних три семейства преквалифицирани преди месец от отглеждачи в такива за мед.
    И при мен облитаха, но по-малко от твойте на снимката. Даже имаше и единични пчели, който носеха прашец.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    И аз днеска сипвах сироп на по късните отводки за „дозапасяване“ и таванки свалях за преправяне, но пчелите са доста агресивни явно от лошото време последните дни - на няколко семейства им бях дал пробно питки мое производство и днес при опит да махна това което е останало от найлоновите пликове така ме напериха че едната ми ръка е леко подута (нещо което отдавна не ми се беше случвало).

п.п. Браво Зайо, много хубав пчелин си направил!

Страница 155 от 677 ПърваПърва ... 55105145153154155156157165205255655 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •