Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 53 от 100 ПърваПърва ... 343515253545563 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 521 до 530 от общо 991
    Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Някой ходил ли е в цеха на Стохи!? Е там работят като преди 30г. Напомнят ми на времето, когато ходих на практика, в ВМЗ и КТЗ, от теникума. Продукция та им е, добра за цената си. Лега ми харесва, но цената е доста висока и те все пак са фирма известна за света. Преди около 3г ходих да си купя центрофуга с ръчно задвижване от тях. Говорихме за ел.цетрофуги, бяха затрупани с поръчки, до края на лятото! И аз искам ел.центрофуга като на колегата Данков64, но пари........?

Автор
    Регистриран
    20.12.2013
    Пчеларски район
    Тервел
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Преди десетина дни си дадох труда да прочета всичко написано в този форум за центрофугите. Страшно много и различни мнения за големината, механиката и всичко друго за центрофугите и почти нищо за управлението на двигателите, режимите на работа, необходимата мощност и обороти, захранващо напрежение и други изисквания към управлението на процеса. Имаме вече пълна концепция за задвижването и управлението на центрофугите и по разработката вече се действа. Все пак ми е интересно да чуя и пчеларските виждания по въпроса и вероятно неща, за които не сме се сетили.
    За 12 волтово захранване мисли някакъв предпазител ако объркаш + и -:
    Създава големи ядове тази грешка, а често се случва.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от dankov64 Виж публикацията
    За 12 волтово захранване мисли някакъв предпазител ако объркаш + и -:
    Създава големи ядове тази грешка, а често се случва.
    Просто е! Слага се един диод във веригата. Ако обърнеш поляритета не протича ток. А че създава ядове го знам от горчив опит - онзи ден изгориха един програматор така в лабораторията.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Автор
    Регистриран
    19.02.2013
    Пчеларски район
    Петрич
    Моля ви дайте мнение за центрофугите от Добрич. Интересува ме 24 рамковите, радиални на 220 и 12 волта.
    Този пост е редактиран от bobi mitrev; 10.10.2015 в 10:18.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Колега,като чели май Лега ще да е?

Автор
    Регистриран
    20.12.2013
    Пчеларски район
    Тервел
    Цитат Първоначално публикувано от bobi mitrev Виж публикацията
    Моля ви дайте мнение за центрофугите от Добрич. Интересува ме 24 рамковите, радиални на 220 и 12 волта.
    Аз ползвах 1 сезон такава центрофуга на приятел. Както винаги се случва при мен изтрещя управлението.
    Беше един месец след изтичане на гаранцията и го занесох на др майстор. ( Производителя е голям особняк и не исках да се срещам с него повече)
    Та ка де този др. майстор ми каза за управлението, че такава тъпотия не очаквал някой да сътвори. Като центрофуга нямам много приятни спомени от нея, голяма и тежка. Изисква внимание при подреждането на рамките, от тогава не съм късал рамки в центрофуга.
    В крайна сметка зависи с какво я сравняваш.

Автор
    Регистриран
    20.12.2013
    Пчеларски район
    Тервел
    Просто е! Слага се един диод във веригата. Ако обърнеш поляритета не протича ток. А че създава ядове го знам от горчив опит - онзи ден изгориха един програматор така в лабораторията.
    И моя майстор първо така каза.- проста работа, ще го поправя и ще сложа предпазител. Като си взех управлението, ми каза че не може да стане.
    Сега съм го занесъл на др., телевизионен техник. И той каза проста работа. Ще видим др. седмица като го взема.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от dankov64 Виж публикацията
    И моя майстор първо така каза.- проста работа, ще го поправя и ще сложа предпазител. Като си взех управлението, ми каза че не може да стане.
    Сега съм го занесъл на др., телевизионен техник. И той каза проста работа. Ще видим др. седмица като го взема.
    Управлението ремонтирано ли е след аварията? Фабрично ли е или е самоделка? И един страничен въпрос - каква трябва да е максималната мощност на двигателя за една средно голяма центрофуга?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:

Потребител
    Регистриран
    15.06.2012
    Управлението ремонтирано ли е след аварията? Фабрично ли е или е самоделка? И един страничен въпрос - каква трябва да е максималната мощност на двигателя за една средно голяма центрофуга?
    За радиална 12-ка или 16-ка около 100W.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от krasimir2006 Виж публикацията
    За радиална 12-ка или 16-ка около 100W.
    Ако това е така, то с около 250W може да се покрие целия диапазон на масово ползваните центрофуги (изключвам големите професионални). Моля и другите колеги, следящи темата да си кажат думата.

Страница 53 от 100 ПърваПърва ... 343515253545563 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •