Остави питите 2–3 години в плодниците ,без да ги подменяш , дребосъците ще се появят отново ако ти е мъчно за тях .Използвам случая да напомня на колега ,че ципите от последния стадий на метаморфозата няма как да ги премахнат пчелите ,дори и да си счупят вратовете/ако имат/.tarty ,ти си мебелист,ПДЧ–ар ,имаш бол изрезки /т.е. брак/.Направи едно каре 5x5 и започни да го облепваш по вътрешните стени с фурнир.Като видиш резултата след 6–8 облепвания ще си обясниш защо си имал дребосъци .Само не казвай че питите са били жълти като лимон ,и пак си имал лилипути тогава.
ДА. Залепен за стената на корпуса.
Между другото има и такива нуклеусчета, в които има само една рамка (всъщност 1/2), като основата е плътно залепена за едната страна на нуклеуса, а срещуположната е от стъкло - така лесно може да се види дали майката е оплодена, без да се отварят пчелите.
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
Просто си стигнал до същото откритие като при дебелите пластмасови основи. Гледайки подобни провали на човешкия ум, от тях човек може да научи много по какъв начин пчелите изграждат основи.
https://suburbanrancher.files.wordpr...6/dsc03796.jpg
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
Дано не ви звучи като заяждане, но много бих искал да видя снимка на такъв далак, изграден без восъчна основа, върху дъска едностранно. Просто никога не съм виждал такъв. Виждал съм далак залепен за дъска, но двустранен захванат на няколко места за дъската. Интересно ми е как оформят дъното на килийката върху плоска повърхност ?
Тук бих ви припомнил и пчелите, които не градят върху лицата на светците на иконите, просто потърсете атеистичен отговор !
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))