Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 336

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    То хубаво на теория ама на практика пробвал ли си го. Защото при мен не се получава от 4-5 опита едно и също. Значи правя рамки с половин ширина и им слагам на гърба плака от край до край по периферията на рамката. За плаката залепям основа. После долепям двете полурамки гръб с гръб (плака към плака) и се получава една рамка с две плаки посредата и две основи от двете страни.
    Резултата: Винаги основите се изгризват по около 2-3 см по краищата, щото плаката се показва. Релефа на основите се заглажда и се правят идиотски килийки все едно съм ги правил аз а не пчела.
    Пробвах и с единична рамка пак същото.
    Досега предположенията са, разликата в температурата на восъка и плаката и от поста на мухозол ми идва наум, че може и да е от едностранната плътна преграда.
    Като виждам, че пчелите тотално се объркват в размера и отстоянието на килийките съм склонен да мисля, че ако няма възможност за изграждане на килийки на огледалната страна нещо им се губи в ориентацията.
    Живот и здраве догодина пак ще се пробва с други начини.
    Мисля, че имам 1-2 рамки, които са изградени само от едната страна.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от s3s3s3 Виж публикацията
    Мисля, че имам 1-2 рамки, които са изградени само от едната страна.
    Ето, сега като поразмислят и други ще се види, че има такъв градеж, но просто не ви е направило впечатление, а само сте си го изрязвали с ножа и хайде за восък.

Автор
    Регистриран
    31.03.2015
    Пчеларски район
    плевен
    Това e за колегите които не разбраха истината за размера на клетките ? http://www.noticiasapicolas.com.ar/panales1.htm
    Този пост е редактиран от мухозол; 10.10.2015 в 06:58.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •