А,при рамковите е препоръчително,особено ако зимните ветрове духат в прелката.
Адаш,направо ме отказа от японките щом са бамбашка.......Утре ще си спретна едно РОЖЕ,че ми се струва по податливо на вмешателства......
Адаш, не винаги вмешателството е полесно, номера е да е полезно, понякога пчеларя воден от добри намерения извършва интервенции дето влияят лошо на пчелите. Аз ги оставих да се самозазимят без да местя и да правя нещо просто се убедих, в достатъчността на запасите.
В стандартната японска тръвна с вътрешни размери 22х22 см., в каквато василевса си отглежда пчелите, не трябва да се въртят корпусите спрямо прелката. Гледайте неговите снимки.
Той тук е коректен.
Не го нападайте без да знаете за какво става въпрос.
Моите „японски тръвни“ не са стандартни. Мислил съм си за промяна на разположението на прелката, но не съм го правил.
E , ти сам си противоречиш !
Имах една , която миналата година загина , защото не бях в България .
На кого , да вярваме с колегите ?
Няма противоречие, миналата година зазимих моята нестандартна японска тръвна в съответствие на това, че няма да съм в България до средата на лятото, и тя умря.
Сега моите японски тръвни са зазимени в съответствие на това , че ще си бъда в България през пролетта.
Зазимяват се по различен начин.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))