Пробвай с този линк
https://www.facebook.com/groups/2790...group_activity
КОЙТО КРАДЕ КОШЕРИ...
Столицата на древната Хетска държава е била Хатуса, развалините на която личат недалеч от Анкара -- Мала Азия. През ХVI в. пр. н. е. тук властвувал Телепин, комуто някои учени преписват първото създаване на хетските закони, след него многократно допълвани и изменяни.
Вспред тях има и положения, в които прозира голяма грижа и за пчеларството. Тези закони са продиктувани както от практическите нужди на обществото, так и от специфичните особености на т.нар. азиатски начин на живот -- това е едно своеобразно съчетание или преплитане на първобитно-общинни и робовладелчески икономически форми.
По старото законодателство всеки, който откраднел 2 или 3 кошера, бил връзван за дърво, намазван с мед и оставян на пчелите да го <<изядат>>. Новите закони на Телепин не били толкова сурови. За същото провинение те предвиждали глоба от 6 полусикли (вид мярка) сребро.
Източник списание Пчеларство бр. 2 от 1992г
Попадна ми във връзка с друга тема.
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
Има ли начин да посочиш / разпознаеш / твоите рамки в неговите кошери и да докажеш по категоричен начин пред разследващия полицай, че това са точно твоите рамки ? Ако по категоричен начин си разпознаваш рамките по нещо специфично при изработката им, ако сам си ги изработваш или си поставил белези по тях, по специфичен начин на обтелването, различен от този на съседа ти или нещо друго, което да издържи пред съда, то не би трябвало полицая да се замисля какво да прави.
Те направиха грешката да ме закарат на пчелина,да си позная рамките и аз си ги познах.Даже познах рамките на друг пчелар,на който миналата година му изчезнаха рамките от трите му кошера.Въроса е,че полицията нищо не прави.Може да е защото човека е кандидат кмет.
Не са направили грешка, било е хубаво да снимаш рамките или да помолиш полицая да я вземе, защото мисля, че твоите рамки вече са изгорени и ги няма. Не ти трябват и разни "Господари", защото пчеларите нямаме нужда от такива циркове, просто не пропускай срока да обжалваш. Вчера в една пчеларска фес- група гледах отказа ти, но не ти е посочен срока, а цитиран беше член, което е некоректно за теб, защото не си юрист и може да си помислиш, че срока е месец, а той е само 7 дни от датата на получаване удостоверен с подписа на обратната разписка!
Тарти , нищо не мога да отворя .
Трети път ти го казвам -на следващата кражба шибни една пита в главата на михлюзина .
Няма да стане братче-кютек му е майката!
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))