Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 130 от 186 ПърваПърва ... 3080120128129130131132140180 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,291 до 1,300 от общо 1859
    VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011

Talking

Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Ще ти кажа аз какво ще се случи нищо това ще направя.
    То , и досега само пишеш . Друго , не си направил .

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Ей , спука се от писане , а не поглеждаш пчелите .
    Те са в отлично състояние гледам ги често.готови са за зимата.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Браво .
    Сподели , как ги подготви за зимата ?
    Дай някакви обяснения .

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Браво .
    Сподели , как ги подготви за зимата ?
    Дай някакви обяснения .
    Направих най-правилното след като се убедих в достатъчността на запасите спрях подхранването и ги оставих сами да си организират зимовката. Сами ще заклеят прелката както трябва.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от kvohrist Виж публикацията
    Същото се отнася и за обратният вариант. Ако сложиш основа с р-р 4,9 мм на пчели свикнали да градят 5,4 мм килийки, ще се получи същия ефект. Трябва да се премине през междинен размер, за да се постигне желания резултат. Има семейства, които се справят по-добре от други и такива, които въобще не се справят с тази задача. Аз сложих на три отводки по една ВО с р-р 5,1 мм за проба как ще ги изградят и само едната от тях си изгради основата добре, при другите две се получи нещо подобно на снимката, но не толкова зле.
    Хващал съм много семейства от какви ли не места. Имам достатъчно кошери, (но като всеки ловец, тръгвам след заек минал една седмица преди това )и мога да си направя отводки. Но мисълта ми е, че когато съм ги поставял в кошера, започват да си градят съвсем нормално основите. Затова и казвам за кой ли път, че диви и питомни пчели няма.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Направих най-правилното след като се убедих в достатъчността на запасите спрях подхранването и ги оставих сами да си организират зимовката. Сами ще заклеят прелката както трябва.
    Това с прелката не е много сигурно. Аз доста години гледам пчели и до сега съм видял да заклейват прелката само на два кошера и на един орехов пън, който донесох в къщи заедно с пчелите и тъй като отвора беше фи 80, го направиха на 20. Затуй, че не се надявай много. Не винаги това което го четеш по книгите се получава.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Това с прелката не е много сигурно. Аз доста години гледам пчели и до сега съм видял да заклейват прелката само на два кошера и на един орехов пън, който донесох в къщи заедно с пчелите и тъй като отвора беше фи 80, го направиха на 20. Затуй, че не се надявай много. Не винаги това което го четеш по книгите се получава.
    Височината на входа е 7 мм няма да им е проблем да си я заклеят, както желаят.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Височината на входа е 7 мм няма да им е проблем да си я заклеят, както желаят.
    Ти не само, че не четеш какво се пише, а и не вникваш в това което иска да ти каже пишещия. Просто вече си мисля, че изобщо не трябва да ти се обръща внимание, дори и да се давиш.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    Абе пич теб те е страх да се доближиш,снимаш от 5 метра а как ги гледаш незнам.

Страница 130 от 186 ПърваПърва ... 3080120128129130131132140180 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •