Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 198 от 683 ПърваПърва ... 98148188196197198199200208248298 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,971 до 1,980 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от marianski Виж публикацията
    Защото така пише на опаковката им и защото акарите придобивът резистетност.НЕмахатето им от кошера навреме е груба грешка на пчеларя!
    Това е още един мит.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    За резистентноста не знам (тя се влияе от различни фактори при различните препарати), но че така пише на опаковката на Байварол и Чекмайт - това го видях с очите си.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    За резистентноста не знам (тя се влияе от различни фактори при различните препарати), но че така пише на опаковката на Байварол и Чекмайт - това го видях с очите си.
    Така пише, но помисли. Това вещество да не е безкрайно. Ще постои 3-4 дни и до там. Я се получил ефекта, я не. Резистентност - грънци.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Така пише, но помисли. Това вещество да не е безкрайно. Ще постои 3-4 дни и до там. Я се получил ефекта, я не. Резистентност - грънци.
    Може и да си прав. Други години съм третирал с Нозевит+ едновременно с лентичките и пчелите ми пак не умряха .... Тази пролет обаче най-после си направих труда да прочета една листовка от край до край и попаднах на това изискване.

Автор
    Регистриран
    20.06.2015
    Желателно е да се третира за нозематоза и точно сега е момента това да се направи (ако вече си извадил лентичките). Дори вече е малко късно, така че действай .....
    Със какво да третирам ?

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от thegame999 Виж публикацията
    Със какво да третирам ?
    Матеев написа по горе със какво е третирал за ноземата Нозевит+ (както и аз) Препарати бол Нозестат,Церанон и т.н. Изборът е твой!

Потребител
    Регистриран
    09.03.2015
    г-н Матеев какво е мнението Ви за оксаловата киселина като средство за борба с акара

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Debi Виж публикацията
    г-н Матеев какво е мнението Ви за оксаловата киселина като средство за борба с акара
    Не знам какво ще стане с нея, ако се използва дълго време. Аз лично непрекъснато сменям препаратите, с които третирам, като оксаловата киселина е просто един от тях. Преди две години третирах с лентички Варостоп. Пролетта подействаха, но есента - не. Наложи се да правя допълнително третиране с оксалова киселина. Проработи и миналата година работех само с нея (както пролетта, така и есента). Проблеми нямаше. Тази година преминах на Байварол и Чекмайт, но само защото са по програмите. Следващата година вероятно пак ще се върна на оксалова киселина. За по-следващата - ще го мисля като му дойде времето, но със сигурност няма да е оксалова киселина, а нещо друго.

Мисля си, че с тази непрекъсната смяна на препаратите си решавам проблема с резистентноста, и до момента по всичко изглежда, че тази стратегия работи.

Автор
    Регистриран
    20.06.2015
    Цитат Първоначално публикувано от marianski Виж публикацията
    Матеев написа по горе със какво е третирал за ноземата Нозевит+ (както и аз) Препарати бол Нозестат,Церанон и т.н. Изборът е твой!
    А нещо за 2 кошера защото не ми се купува цяла опаковка,Че до другата година ще и изтече срока на годност .И как се третира със тези препарати ?

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    20мл.йод на 1л. сироп.2-3 пъти през 4-5дена по 400-500мл.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Страница 198 от 683 ПърваПърва ... 98148188196197198199200208248298 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •