Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 122 от 186 ПърваПърва ... 2272112120121122123124132172 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,211 до 1,220 от общо 1859
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Малко полезна информация, че поне да има полза за тези на които не им са им смешни бисерите японски и доцентски.

Лондите са около 20литрови, производство на фирма от Пловдив, а цената им беше 3.50-3.60 (преди около 6 години). Пластмасата е мека, а не чуплива и издържат на UV поне 5 години.
    Стиропорът е с плътност 100кг/м3 и е чуден за целта, но трябва да е на парчета или по-малък от лицето на дъното, иначе може да заседне и да се давят пчели. Лондите са трапецовидни и когато са пълни има много място между стените и стиропора. Засега остават така на парчета, а другата година ще ги мисля, че не ми харесват.

Пчелите могат да вземат над 10кг сироп на семейство на ден, стига времето да го позволява. 3-те лонди заминаха за 4 часа.
    Ех де да беше и моя комшия такъв добряк като теб и да нахвърля из двора си поне половин тон сиропче в лонди. Щях да прескоча до едно специализирано магазинче за питиенца и бих му купил най - скъпото за да го почерпя.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Ех де да беше и моя комшия такъв добряк като теб и да нахвърля из двора си поне половин тон сиропче в лонди. Щях да прескоча до един специализирано магазинче за питиенца и бих му купил най - скъпото за да го почерпя.
    На мен ми е широко около врата, а ако някой се засели около мен...тогава ще го мисля.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Малко полезна информация, че поне да има полза за тези на които не им са им смешни бисерите японски и доцентски.

Стиропорът е с плътност 100кг/м3 и е чуден за целта, .... .
    Вярно ли е това?
    Този пост е редактиран от Дамян Дамянов; 05.10.2015 в 20:05. Причина: грешен цитат

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията

Стиропорът е с плътност 100кг/м3 и е чуден за целта, .... .
    Вярно ли е това?
    ДА! Стиропорът е на http://maxim.bg/
    С ниската плътност попива доста повече и ме хвана страх, че ще потъва. Излиза по 30-40ст / лонда и не мисля, че си заслужава да икономисвам.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010

Arrow

В при семейства заселни в хралупи също има акар. И да е голяма хралупата пак може да рои. ОСНОВНА причина да оцеляват е защото роят.
    Имам само един въпрос за японската ''технология'' веднъж заселено семейство в такъв кошер как му се сменя майката или се рои?

.................................................. .................................................. ........

Понеже въпроса ми се затисна,пак да се повторя.Мисля, че отговора ще осветли много за моренето на акара.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от toko652003 Виж публикацията
    В при семейства заселни в хралупи също има акар. И да е голяма хралупата пак може да рои. ОСНОВНА причина да оцеляват е защото роят.
    Имам само един въпрос за японската ''технология'' веднъж заселено семейство в такъв кошер как му се сменя майката или се рои?

.................................................. .................................................. ........

Понеже въпроса ми се затисна,пак да се повторя.Мисля, че отговора ще осветли много за моренето на акара.
    Самосмени или изкуствено роене. Влиянието на роенето срещу акар ще го обясниш ли?

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    ДА! Стиропорът е на http://maxim.bg/
    С ниската плътност попива доста повече и ме хвана страх, че ще потъва. Излиза по 30-40ст / лонда и не мисля, че си заслужава да икономисвам.
    Каква е целта на подхранването

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Самосмени или изкуствено роене. Влиянието на роенето срещу акар ще го обясниш ли?
    Питай Джапонците .Тук , ние работим с други системи кошери .
    Да добавя , че почитателите на ,,Родопика,, и ,,Японеца,, не бяха на линия около 30 минути .
    Явно са имали съвещание ?

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    В какво се състои това изкуствено роене? За разборните кошери е ясно как се постига и какво се прави сетне в тия япончета как се процедира?

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Питай Джапонците .Тук ние работим с други системи кошери .
    Не питах теб.работи си с каквото искаш.

Страница 122 от 186 ПърваПърва ... 2272112120121122123124132172 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •