Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 13 от 20 ПърваПърва ... 31112131415 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 121 до 130 от общо 191
    Потребител
    Регистриран
    19.03.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Никой не е казал, че всеки един пчелар ще получи пари хей-така без да си мърда пръста. Това никага не е било, и никога няма да стане. За да се получат пари, трябва да се изпълнят определени изисквания. Така е и по съществуващите пчеларски програми.

В конкретния случай ако в това село наистина има наблъскани много на брой излишни кошери, за какво пчелоопрашване можете да претендирате? Ами извадете си кошерите там на полето, където е пашата и където са блоковете на арендатора, и тогава той естествено ще се договори в вас. Това измислено оправдание с приятелските далавери в бизнеса НЕ ВАЖИ. В бизнеса няма роднини, приятели и познати, в него има ИКОНОМИЧЕСКА ИЗГОДА. Създайте предпоставки да сте изгодни на арендаторите, и те ще ви потърсят за да сключите договор.
    Какво ще си помислите ако имате възможност да изкарате пчели където е нужно. Отговаряте на всички изисквания. Можете да предложите отлична цена. И ... никой не се свързва с вас, винаги се избира друг пчелар. Та какво ще си помислите? Сега както е измислено ще се получи точно това.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от 212 Виж публикацията
    Какво ще си помислите ако имате възможност да изкарате пчели където е нужно. Отговаряте на всички изисквания. Можете да предложите отлична цена. И ... никой не се свързва с вас, винаги се избира друг пчелар. Та какво ще си помислите? Сега както е измислено ще се получи точно това.
    Ами това е пазарната икономика и в нея винаги има КОНКУРЕНЦИЯ. И за да съм конкурентен на този пазар, първо ще проуча защо арендаторите ме отбягват и избират някой друг вместо мене. И ако открия причината, ще се постарая да я отстраня.

Това е честният и почтен начин да се действува в пазарната икономика. При всички случаи няма да се отчайвам, няма да плача по форумите, и няма да търся причината за собствените си грешки в някой друг - правителство, държава, закони или слънчевите изригвания например. Ще се мобилизирам и ще предприема необходимите действия, за да постигна пазарен успех.

Не знам дали си осъзнал, но в този живот ти имаш само две алтернативи - или се издигаш много нависоко и започваш сам да пишеш ПРАВИЛАТА НА ИГРАТА, или си стоиш в низините и се принуждаваш да играеш ПО ЧУЖДИ ПРАВИЛА. И в двата случая ти играеш играта, наречена ЖИВОТ, и трябва да знаеш, че в тази игра НЯМА МИЛОСТ. И както във всяка друга игра, в играта ЖИВОТ също има както печеливши, така и губещи играчи. Ако не успееш ти сам да се научиш да играеш по правилата, и да си изработиш ПЕЧЕЛИВША СТРАТЕГИЯ, друг ще го направи (ще играе по-добре от тебе), и той ще е победителя, а ти ще си губещия. Звучи грозно, но за съжаление е самата истина.

Не забравяй най-важното правило:
    Всеки лев, влязъл в твоя джоб, е излязъл от джоба на някой друг. Ти трябва да направиш така, щото този "някой друг" да си даде левчето с удоволствие, а не насила. Пак повтарям - ТИ ТРЯБВА ДА ГО НАПРАВИШ ТОВА !!! Не очаквай, че някой друг ще го направи вместо тебе. Така се играе играта, наречена живот .....

Потребител
    Регистриран
    19.03.2015
    Ами това е пазарната икономика и в нея винаги има КОНКУРЕНЦИЯ. И за да съм конкурентен на този пазар, първо ще проуча защо арендаторите ме отбягват и избират някой друг вместо мене. И ако открия причината, ще се постарая да я отстраня.

Това е честният и почтен начин да се действува в пазарната икономика. При всички случаи няма да се отчайвам, няма да плача по форумите, и няма да търся причината за собствените си грешки в някой друг - правителство, държава, закони или слънчевите изригвания например. Ще се мобилизирам и ще предприема необходимите действия за да постигна пазарен успех.
    Честния и почтен начин е за всяко землище, всяка година, за всички точки да се разиграва търг. Всички пчелари да бъдат официално уведомени за търга.

Каква конкуренция има когато никой не ви пита за цена?

Потребител
    Регистриран
    19.03.2015
    ...
    Не знам дали си осъзнал, но в този живот ти имаш само две алтернативи - или се издигаш много нависоко и започваш сам да пишеш ПРАВИЛАТА НА ИГРАТА, или си стоиш в низините и се принуждаваш да играеш ПО ЧУЖДИ ПРАВИЛА. И в двата случая ти играеш играта, наречена ЖИВОТ, и трябва да знаеш, че в тази игра НЯМА МИЛОСТ. И както във всяка друга игра, в играта ЖИВОТ също има както печеливши, така и губещи играчи. Ако не успееш ти сам да се научиш да играеш по правилата, и да си изработиш ПЕЧЕЛИВША СТРАТЕГИЯ, друг ще го направи (ще играе по-добре от тебе), и той ще е победителя, а ти ще си губещия. Звучи грозно, но за съжаление е самата истина...
    Ще ви отговоря в ЛС. Просто съм разтърсен от горното.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Честния и почтен начин е за всяко землище, всяка година, за всички точки да се разиграва търг. Всички пчелари да бъдат официално уведомени за търга.

Каква конкуренция има когато никой не ви пита за цена?
    Работодателя (в случая арендатора) не е длъжен да организира търгове. Има правото да го направи, но не и задължението. Той просто си търси някакъв начин да си реши проблема, и много често в такива случаи се вземат бързи и недообмислени решения. Ако обаче ти предварително си беше направил труда да ПРОМОТИРАШ ТВОЯТА УСЛУГА (тоест да приложиш малко маркетинг), то тогава щеше да имаш много високи шансове арендатора да избере именно тебе. Ако обаче си стоиш и чакаш да те потърсят, може да чакаш още 100 години.

И друг път съм повтарял във форума - най-големия пробпем на повечето пчелари е ПАСИВНОСТТА !!! Мислят си, че някой им е длъжен с нещо, и не предприемат почти никакви действия да си подобрят положението. Това е грешна стратегия за времената, в които в момента живеем.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ще ви отговоря в ЛС. Просто съм разтърсен от горното.
    Да, така е. Знам го. Ако обаче успееш да осъзнаеш, че това е самата истина, по-лесно ще успееш да се адаптираш към съвременния живот.

Потребител
    Регистриран
    19.03.2015
    Quod licet Jovi, non licet bovi.

Една година по-късно спрямо момента в който тази субсидия започне да се разпределя по законите на дивия запад. Пожарогасителя ще стане неотменима част от всеки субсидиран пчелин! Това ли искате????

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Не разбрах за какво намекваш. Нима злобата при тебе, че са субсидирали някой друг, е по-силна от здравия разум, спрямо който ти лично трябва да предприемеш някакви маркетингови действи за популяризиране на услугата, която предлагаш? Ако цените ти са по-ниски и услугата ти е по-качествена, ами върви и го кажи това на арендаторите в твоя регион. Наредбата не ти е виновна, ако си останеш пасивен.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Чета и се чудя да плача ли или да се смея.
    Ако стане тази идиотия която са намислили някои от активните в темата ще се почувстват добре от създалата се ситуация. Аз също предполагам няма да има проблем да договоря всичките си семейства, че и още толкова, НО напълно осъзнавам че замисъла е кофти и ако сляпо следвам ТЕОРИЯТА НА ЖИВОТА от горните постове значи съм много тъп да се противопоставям на нещо което ще ми донесе доходи и пазарно преимущество. Е сигурно съм тъп ама съм възпитан от родителите си и от живота си да съм честен и не мога да си изкривя душата и да кажа че идва рая за пчеларите. До утре вечер няма да взимам отношение по темата, но сега ще ви кажа, че аз виждам нещата така: НЯКОЙ ЩЕ НАПРАВИ ОГРОМНА УСЛУГА НА ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ И ЩЕ СИ ИЗБЪРШИ РЪЦЕТЕ СЪС ПЧЕЛАРИТЕ.

П.П С кого ли ще се договарят пчеларите от планинските райони? Ааааа, забравих те изкарват многоо мед и така и тях не ги бърка че няма да получат по някакви си 70 кинта на кошер пък и на пазара на меда са силни. С тея количества дето ги вадят години наред диктуват цените.

Заслужил Автор
    Регистриран
    17.02.2015
    Пчеларски район
    София, Симеоново
    Смятам че арендаторите бързо-бързо ще осъзнаят, че няма как да се справят със собствени сили, и искат или не, сами ще започнат да търсят пчеларите.
    Не съм много съгласен. Мисля, че много арендатори имат близки пчелари, с които ще сключат договори, а повечето от нас няма да получат нищо.
    0899946746 Поздрави, Емо.

Страница 13 от 20 ПърваПърва ... 31112131415 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •