Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 139 от 496 ПърваПърва ... 3989129137138139140141149189239 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,381 до 1,390 от общо 4956
    VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Нека да стане сделката и няма проблем да споделя , за сега рибата е в морето.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Нека да стане сделката и няма проблем да споделя , за сега рибата е в морето.
    Сподели сега .Ако не стане ще знаем кой е некоректния търговец.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Някои се ослушват яко, а други купуват яко.
    Моят още чака десети ден да излязат проби и се надявам до края на седмицата да се разделяме.
    Информацията за цените в моя район е:
    Местни закупчици: 5,20-5,30
    Апимела: 5,50 този сезон нещо много са се надъхали и шетат яко и въпреки това един познат ги чака вече над 10 дена за проби, а в същото време друг познат им отказа да им даде проби и си говорили на висок тон.
    Янис: 5,50
    Йот Ги Вал последно даваха: 5,20

Това са цени за слънчогледа.
    Ето така се пише. Точно, ясно. Поздрави колега.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Ето така се пише. Точно, ясно. Поздрави колега.
    Е какво му е ясното?Като набереш няколко телефона и виждаш подобни цифри.Ясно според мен е това ,което писа Мариански : дадох го на 5,50лв.Преди година бяхме 3-4 човека ,за сега са двама ,които споделят .

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Е какво му е ясното?Като набереш няколко телефона и виждаш подобни цифри.Ясно според мен е това ,което писа Мариански : дадох го на 5,50лв.Преди година бяхме 3-4 човека ,за сега са двама ,които споделят .
    Ами описа всички цени на закупчиците и след това каза за кой вид мед става дума. От това по - ясно. А не - продадох на 5, 20. Ама какво? Тикви ли, кратуни ли иди, че разбери.

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Има доста колеги изчакват цена 6 лв.(а дано ама надали) Има други, които са го дали на 5-5.20 лв.(букет) Като цяло цените в момента са леееко надолу(чувам от колеги) Оберон ми звъняха като казах,че съм го продал ме поразпита човека по тела на кой и да колко, като казах 5.50 и той вика ами и ние толкова даваме Аз ги знам, че го взимат на 5.30 ама да се направи на голям и той
    Нооо колегата Атанасов е прав защо никой не казва на кой и за колко си продава меда незная! Голяма тайна се пази, от която никой от нас няма полза!

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Сподели сега .Ако не стане ще знаем кой е некоректния търговец.
    Ако сделка не се получи то не е задължително това да е заради некоректност на търговеца.
    Аз специално съм труден в търговията, защото имам изисквания и не мърдам от тях. Искам тарата да се хваща макс 1 кг., тенекиите които ми се връщат да са задължително нови каквито давам и аз, от тази година имам претенции и за грамажа на тенекиите които ми се връщат, да не са по леки от 0,940-0,950 кг.Това се получи защото миналата година на слънчогледа не съм обърнал внимание и тази година като взех да пълня акацията се оказа, че съм с някакви теникии като от станиол. Кантара показа 0,860 кг. Предложих меда на човека който ми беше набутал тези тенекии и му казах, че няма да се съглася да ми ги хваща на 1 кг. и той отказа. Така че вече тегля и тенекиите които ми връщат.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Ако сделка не се получи то не е задължително това да е заради некоректност на търговеца.
    Аз специално съм труден в търговията, защото имам изисквания и не мърдам от тях. Искам тарата да се хваща макс 1 кг., тенекиите които ми се връщат да са задължително нови каквито давам и аз, от тази година имам претенции и за грамажа на тенекиите които ми се връщат, да не са по леки от 0,940-0,950 кг.Това се получи защото миналата година на слънчогледа не съм обърнал внимание и тази година като взех да пълня акацията се оказа, че съм с някакви теникии като от станиол. Кантара показа 0,860 кг. Предложих меда на човека който ми беше набутал тези тенекии и му казах, че няма да се съглася да ми ги хваща на 1 кг. и той отказа. Така че вече тегля и тенекиите които ми връщат.
    Като ги хващат 1кг. има ли тенекии които са с тази тежина? Няма. Всички го знаят, а не се съобразяват. Едните се чудят как да ги правят по - леки, а другите се чудят как да ги изкарат по - тежки.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Като ги хващат 1кг. има ли тенекии които са с тази тежина? Няма. Всички го знаят, а не се съобразяват. Едните се чудят как да ги правят по - леки, а другите се чудят как да ги изкарат по - тежки.
    Много точно.Някои знаят как до скоро ги хващаха по 1,20кг.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Аз мисля, че не трябва много шумно да коментираме цените, защото търговците и те си въртят малко номера. По принцип не е нормално, но в България сме все пак. Тази година за първи път забелязвам, че има някакво парцелиране на районите от търговците. Като че ли са си обещали да не се месят в района на друг изкупвач.
    Странно ми е поведението на Апитрейд. 3 пъти ме записваха за проби и не дойдоха, дори и не звъннаха въобще. Не са пускали и никаква информация в раздела си във форума много отдавна. Йот ги вал директно ми казаха, че при тези високи цени в нашия регион не могат да го вземат. Има някакви договорки определено.
    Винаги може по-добре.

Страница 139 от 496 ПърваПърва ... 3989129137138139140141149189239 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 15 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 15 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •