Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от marianski Виж публикацията
    Защото така пише на опаковката им и защото акарите придобивът резистетност.НЕмахатето им от кошера навреме е груба грешка на пчеларя!
    Това е още един мит.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    За резистентноста не знам (тя се влияе от различни фактори при различните препарати), но че така пише на опаковката на Байварол и Чекмайт - това го видях с очите си.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    За резистентноста не знам (тя се влияе от различни фактори при различните препарати), но че така пише на опаковката на Байварол и Чекмайт - това го видях с очите си.
    Така пише, но помисли. Това вещество да не е безкрайно. Ще постои 3-4 дни и до там. Я се получил ефекта, я не. Резистентност - грънци.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Така пише, но помисли. Това вещество да не е безкрайно. Ще постои 3-4 дни и до там. Я се получил ефекта, я не. Резистентност - грънци.
    Може и да си прав. Други години съм третирал с Нозевит+ едновременно с лентичките и пчелите ми пак не умряха .... Тази пролет обаче най-после си направих труда да прочета една листовка от край до край и попаднах на това изискване.

Потребител
    Регистриран
    09.03.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    г-н Матеев какво е мнението Ви за оксаловата киселина като средство за борба с акара

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Debi Виж публикацията
    г-н Матеев какво е мнението Ви за оксаловата киселина като средство за борба с акара
    Не знам какво ще стане с нея, ако се използва дълго време. Аз лично непрекъснато сменям препаратите, с които третирам, като оксаловата киселина е просто един от тях. Преди две години третирах с лентички Варостоп. Пролетта подействаха, но есента - не. Наложи се да правя допълнително третиране с оксалова киселина. Проработи и миналата година работех само с нея (както пролетта, така и есента). Проблеми нямаше. Тази година преминах на Байварол и Чекмайт, но само защото са по програмите. Следващата година вероятно пак ще се върна на оксалова киселина. За по-следващата - ще го мисля като му дойде времето, но със сигурност няма да е оксалова киселина, а нещо друго.

Мисля си, че с тази непрекъсната смяна на препаратите си решавам проблема с резистентноста, и до момента по всичко изглежда, че тази стратегия работи.

Автор
    Регистриран
    20.06.2015
    Да ви питам мисля другата година да кача бройките на кошерите.Искам да ви питам какви са Изискванията за регистрация на пчелин , мога ли да регистрирам пчелина във къщата на село ?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от thegame999 Виж публикацията
    Да ви питам мисля другата година да кача бройките на кошерите.Искам да ви питам какви са Изискванията за регистрация на пчелин , мога ли да регистрирам пчелина във къщата на село ?
    Чак в къщата няма да можеш, но в имота около нея няма никакви проблеми.

Иначе ето какви са ограниченията:

Чл. 15. Постоянни и временни пчелини не се устройват на:
    1. разстояние, по-малко от 100 м от административни сгради, училища, детски градини и болнични заведения;
    2. разстояние, по-малко от 10 км в райони с регистрирани племенни пчелини за производство на елитни пчелни майки и резерватни пчелини;
    3. разстояние, по-малко от 5 км в райони с регистрирани репродуктивни пчелини за производство на племенни пчелни майки;
    4. територията на обекти, свързани с отбраната и сигурността на страната;
    5. разстояние, по-малко от 500 м от химически заводи, които замърсяват въздуха с вредни вещества, термоелектроцентрали, екарисажи, предприятия за кръвен албумин, туткал, кожарски фабрики, складове за кожи и угоителни стопанства.

Автор
    Регистриран
    20.06.2015
    Имам предвид във имот във който е и къщата ?

Наблюдател
    Регистриран
    03.08.2014
    Здравейте.След като стесних семействата си имам плодникови пити който имат доста незапечатен мед по тях.Какво да ги правя?

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •