Защо трябва да са извадени лемтичките?
Защо трябва да са извадени лемтичките?
За резистентноста не знам (тя се влияе от различни фактори при различните препарати), но че така пише на опаковката на Байварол и Чекмайт - това го видях с очите си.![]()
Не знам какво ще стане с нея, ако се използва дълго време. Аз лично непрекъснато сменям препаратите, с които третирам, като оксаловата киселина е просто един от тях. Преди две години третирах с лентички Варостоп. Пролетта подействаха, но есента - не. Наложи се да правя допълнително третиране с оксалова киселина. Проработи и миналата година работех само с нея (както пролетта, така и есента). Проблеми нямаше. Тази година преминах на Байварол и Чекмайт, но само защото са по програмите. Следващата година вероятно пак ще се върна на оксалова киселина. За по-следващата - ще го мисля като му дойде времето, но със сигурност няма да е оксалова киселина, а нещо друго.
Мисля си, че с тази непрекъсната смяна на препаратите си решавам проблема с резистентноста, и до момента по всичко изглежда, че тази стратегия работи.
Да ви питам мисля другата година да кача бройките на кошерите.Искам да ви питам какви са Изискванията за регистрация на пчелин , мога ли да регистрирам пчелина във къщата на село ?
В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))