Преди няколко дни , аз бях игнориран от василивса .
Напускам темата .
Преди няколко дни , аз бях игнориран от василивса .
Напускам темата .
Колеги , няма смисъл от заяждания и всеки да се прави на по по най, защото в край на сметка всички сме в този форум да споделяме да коментираме теми интересни за пчеларството и нека да бъдем конструктивни да не си показваме БЪЛГАРЩИНАТА. В край на сметка никой не знае 100 % живота на пчелите ,което го и прави толкова интересен занаят. Помолих модераторите да направят тема за VSH i SC но явно никой не се интересува, докато това са теми в всички останали(западни) форуми които са актуални.
Линк към книгата на абат Варе:
https://zima166e.storage.yandex.net/...7-downloader6g
Колеги, това е може би единстевната тема във форума която съм пропуснал и ще пропустна от началото до края....наздраве за тези които са си сипали вече, а другите .. да им последват примера!
Keep Walking...
Какво си написал в горния пост, какво съм ти отговорил аз и след това какво си ми отговорил ти? Нерде Ямбол, нерде Стамбул?
А накъде е ориентацията на питите ще кажа, че е почти винаги перпендикулярно на входа, без значение на него каква му е ориентацията. И защо е така? Ами за да могат да влизат по спокойно, а не да се блъскат в питата която ще е на входа. А второто което би накарало пчелите да избират някаква посока е: на коя страна е най - широката част на хралупата примерно и там построяват средната и първа пита. След това останалите. Без значение коя е посоката - север, юг, запад.
В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))