Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 4 123 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 1859

Преглед на хибрид режима

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Колко да го обяснявам още. Обясних го. Дадан блат губи температура през връхните дъски. При това казах не е проблем за пчелата в условия на хралупа да задържи 36 градуса, които задържани за 12-14 дни са пагубни за акара....
    Сетих се че полистирола е с много добри изолационни свойства. Мога дори да се обзаложа, че полистиролния кошер предлага още по-добра топлоизолация, отколкото една хралупа.

Много бих се радвал да науча какво трябва да направя с полистиролния кошер за да не ми се налага повече да третирам.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Сетих се че полистирола е с много добри изолационни свойства. Мога дори да се обзаложа, че полистиролния кошер предлага още по-добра топлоизолация, отколкото една хралупа.

Много бих се радвал да науча какво трябва да направя с полистиролния кошер за да не ми се налага повече да третирам.
    Е...сякаш не знаеш...
    За да няма акар в полистиролния кошер, не трябва да слагаш пчели.Гаранция няма да има акари. Като при всеки друг кошер.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    Първоначално публикувано от scutellator

Елементарно ! Прекрояваш на малки корпусчета ,опушваш (тук внимавай с горелката) и си готов ! Аааа и камера задължително защото да виждаш как се сипе акара ,като първия сняг !

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията

Проблема е в рамките, обема и самата организация на пчелното семейство. Хилядолетната еволюция на пчелите е свързана с дървената хралупа, където пчелата се организира сама. Както вече споменах в съвременните рамкови кошери конструктивно е нарушено естественото развитие на пчелните семейства. Махаш рамките смаляваш вътрешния обем но полистирола не диша като дъската.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Проблема е в рамките, обема и самата организация на пчелното семейство. Хилядолетната еволюция на пчелите е свързана с дървената хралупа, където пчелата се организира сама. Както вече споменах в съвременните рамкови кошери конструктивно е нарушено естественото развитие на пчелните семейства. Махаш рамките смаляваш вътрешния обем но полистирола не диша като дъската.
    Въпрос към теб: Колко често отваряш кошера за преглед? И какво става с температурата като отвориш?

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Четейки новите дискусии в главата ми се породи един (може би дилетански) въпрос:
    Да кажем, че имам пчелин от 50 такива кошери. Всичко е наред, годината добра и идва ред да извадя меда. Как се прави това, по каква процедура и с какъв инструмент се отделя меда от питите?
    Как се обработва той и восъка от питите?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Четейки новите дискусии в главата ми се породи един (може би дилетански) въпрос:
    Да кажем, че имам пчелин от 50 такива кошери. Всичко е наред, годината добра и идва ред да извадя меда. Как се прави това, по каква процедура и с какъв инструмент се отделя меда от питите?
    Как се обработва той и восъка от питите?
    Горните корпуси със запечатан мед се изрязват със струна махат се с ножче от корпуса. Питите с мед се пресоват прецежда се меда и това е. Восъка ще го претопиш и готово

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Горните корпуси със запечатан мед се изрязват със струна махат се с ножче от корпуса. Питите с мед се пресоват прецежда се меда и това е. Восъка ще го претопиш и готово
    Това правил ли си го, или пак теоретизираш? Имаш ли си поне малка представа за загубеното време и за необходимото оборудване? По този метод на работа в ценово изражение ще загубиш повече пари за труд, отколкото струва самият мед.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Голямо оборудване, струнка, ножче и преса. огромно оборудване.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Японския кошер е подходящ само за хоби пчелари, имащи 2-3 кошера в двора си, и задоволяващи само собствените си потребности. В никакъв случай не е подходящ за големи пчелини от по 50 кошера, а да не говорим за промишлено пчеларство с хиляди кошери. Количеството труд при работа с него е огромно, повече от половината пчеларски операции въобще не е възможно да се направят. Ограниченията са стотици във всеки един аспект от дейноста.

При това положение японския кошер освен за начесване на крастата за нищо друго не става. Не знам защо въобще го обсъждаме в този форум, освен за забавление. Все пак тука сме сериозни хора и всеки един от нас има повече или по-малко РЕАЛЕН ОПИТ, а Василевса само разтяга локуми и теоретизира безкрай за неща, които не ги знае и не ги е пробвал.

Забелязахте ли, че отказа да премери температурата си в кошера. Това е много важна индикация за несериозноста на всичките му писания. Ако аз трябваше да го водя неговия спор, досега щях да съм ви привел десетки нагледни доказателства със снимки, измервания и т.н. Досега щях само заради вас да съм направил 4 различни теста за акар, щателно снимани с камера, които да докажат верноста на моите твърдения. Василевса обаче не го прави това, защото знае че ще се издъни. В момента той изживява моментната си слава и продължава да плещи глупости само защото иска да се чувства значим, а истината е че е никой - няма кошери, няма база за сравнение, няма никакъв пчеларски опит. Има само компютърна грамотност и познания по Руски език. Това е. Тепърва му предстои да измине собствения си пчеларски път и някога за в бъдеще ще се срамува от всичко писано по тази тема.

Страница 1 от 4 123 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •