Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 305

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    20.12.2013
    Пчеларски район
    Тервел
    Според мен обърни двата реда да гледат в противоположна посока, тъй де 2 реда на изток и 2 реда на запад.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Да, веднага си личи, че много мисъл и творчески подход има в тая конструкция. Включително и в теглича. Това с дъските търпи оптимизация според мен, ама ти си знаеш най-добре. Налитането е ясно, пък и от него може да има полза, въпрос на пчеларска техника и технология. Обръщането на един или два реда е вариант, но предварително трябва да сте съвсем наясно с терена, посоки, място за маневриране и т.н. и си решаваш кое как, че да няма много хамалогия. Успех и поне 10 години и ти да си доволен от нея!
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Наблюдател
    Регистриран
    16.09.2015
    Цитат Първоначално публикувано от dankov64 Виж публикацията
    Според мен обърни двата реда да гледат в противоположна посока, тъй де 2 реда на изток и 2 реда на запад.

Благодаря за съвета колега ще ги обърна
    Палатката ще ми върши работа, аз ти я закупих от Враца колегата.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Тази година съм доволен от акцията.
    Всичко започна така:
    https://www.youtube.com/watch?v=FzM_NoS3oO0

и завърши така
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри rsz_img_20150610_102502.jpg‎  

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Беше мноооооооого готино и дано да се повтори още много пъти.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри rsz_1rsz_img_20150613_194603-pano.jpg‎  

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Пчелина ти е страхотен - накефи ме. Ще разкажеш ли малко повече за шатрите - видях 3 броя. За какво ги използваш? Човек остава с впечатлението, че ти и семейството ти живеете там. Видях и две транспортни средства - това означава ли, че освен семейството имаш и наети работници?

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Това е временен пчелин на който ходя на акация. Голямата палатка ползвам за склад и вадене на мед на място. Другите две "шатри" всъщност са каравани със допълнително помещение от плат което се закача за лицевата част. Постарал съм се да има абсолютно всички екстри които са необходими за да не ми липсва цивилизацията. Лагера се захранва със соларни панели. Разполагам с 5 гелови тягови акумулатора по 120АH които ми осигуряват мноооого сериозен резерв от енергия. За всеки случай има и агрегат 3,5 киловата ама го ползвам само ако трябва да пускам флекс, дрелка и т.н. В караваната всичко е на газ. В близост има каптиран извор с питейна вода. Мястото е уникално мноооого красиво и не страдам от липса на компания. Има купон почти всяка вечер. Към края на втория месец вече направо съм скапан от работа цял ден и купон нонстоп. В почивните дни и децата са при мен, а по принцип си бачкаме заедно със съпругата. Оправям се без работници, но за следващия сезон ще има и такива. Ще кача още малко снимки.

Гугъл фото нещо се ебава, така че утре евентуално ще кача още снимки.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Поздравявам те. Личи си, че всичко го правиш с мерак, и че ти доставя голямо удоволствие. Всичко е изпипано като за изложба. Пчелина ти прилича на земен рай. Нямам какво друго да кажа, освен че ти се възхищавам.

Автор
    Регистриран
    20.12.2013
    Пчеларски район
    Тервел
    Вече съм напълно комплектован за подвижно, стига с хамалуването- разнасяне на центрофуги, маси,и т.н.
    Катуна с две думи е напълно комплектован.
    Ето и новата ми придобивка за сезон 2015г.
    036173540.jpg036173542.jpg036173543.jpg
    Кеф ти вън кеф ти вътре, за 20минути разпъвам чардака и като позиционирам фургона югоизток севверозапад, прави такава сянка че да ти е кеф и в най голямата жега.
    Тази година за слънчогледа се бях набутал на толкова кофти място,че даже ме беше яд да снимам
    .036173561.jpg
    Фургона не се вижда от буса, но си беше добре с него. За 10минути вадя оборудването на вън и започва ваденето.
    Слънчогледа тази година в Добруджа тръгна 5-6 дни по рано и трябваше малко екстремно да се изнасям. от много години на 01.07. съм на Камен бряг а тази бях на полет.
    036173642.jpg
    А ето и зазимени в очакване на следващия
    сезон.
    036173545.jpg036173546.jpg
    Този пост е редактиран от dankov64; 19.10.2015 в 22:15.

Автор
    Регистриран
    20.12.2013
    Пчеларски район
    Тервел
    Браво Рости, повдигна ми тонуса в тези дъждовни дни.
    В края на сезона , докато зазимя пчелите си мечтаех един път да свърши този сезон и кеф голям.
    Сега като ти гледам снимките започвам с не търпение да очаквам пукване то на пролетта и да съм пак постоянно при тях, сред природата.
    Работата е много но поне ти доставя удоволствие.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •