Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 68 от 186 ПърваПърва ... 1858666768697078118168 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 671 до 680 от общо 1859
    Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Малко хора си отварят смело кошерите зимно време като мен и искам да ти кажа Василвсе, че меда който ще бъде консумиран и трябва да бъде затоплен го пренасят в границите на кълбото и той няма допирна точка останалия студен мед. Освен това използвата топлите дни и се "напиват" яко с мед преди да се свие пак кълбото.
    Остави рой на открито ако успее да остане сам и като иззими ела ми се обади. как го изолират от останалия мед да не му влияе топлопроводимостта от останалите 75% мед над кълбето?

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Сега колеги аз василевса го уважавам, защото ако си убеден в нещо е добре да го защитаваш с всички сили. Ами ако излезе прав после какво ще правим....
    Василевсе да те питам кошера ако е вертикален с рамери на корпуса до 30 на 30, но с рамки какво ти е мнението ще се получи ли или не? Рамките пречат ли на твоята теория или не?
    Винаги може по-добре.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Остави рой на открито ако успее да остане сам и като иззими ела ми се обади. как го изолират от останалия мед да не му влияе топлопроводимостта от останалите 75% мед над кълбето?
    Хей, не ме знаеш колко съм ДИВ. Само заради теб ще оставя едно семейство на открито и ако иззими, смятай ще ти отрежа ушите дето не чуват. Хей така ще го провеся на един клон. Ама и теб ще те оставя там да го следиш.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Три термометърчета (от рекламата) - едно горе на рамките, едно по средата на кълбото и едно от където влиза външния въздух и си готов!
    ЕЕЕЕЕх, как ме убеди изведнъж. Тъкмо се чудех дали един кашон или два да си поръчам?!

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    ЕЕЕЕЕх, как ме убеди изведнъж. Тъкмо се чудех дали един кашон или два да си поръчам?!
    Тия са само за любопитковци. Виж, другите, които мерят и влажност ти трябват за всеки кошер. Винаги ще имаш информация как си с вентилацията.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Сега колеги аз василевса го уважавам, защото ако си убеден в нещо е добре да го защитаваш с всички сили. Ами ако излезе прав после какво ще правим....
    Василевсе да те питам кошера ако е вертикален с рамери на корпуса до 30 на 30, но с рамки какво ти е мнението ще се получи ли или не? Рамките пречат ли на твоята теория или не?
    Незнам при наличие на рамки ще успее ли добре пчелата многослойно да покрие в хомогенен вид обема. Трябва да се опита може и да стане.ако излезна прав незнам какво ще стане май аз ще режа уши.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.08.2015
    Пчеларски район
    град Белово - Пазарджик
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    ПОСЛЕДНИТЕ ПОСТОВЕ СА ПРЕМЕСТЕНИ В НОВА ТЕМА: ТЕОРИЯТА НА ВАСИЛЕВСА И СЛАВИ
    Или,шоуто на ......
    Този пост е редактиран от Дамян Дамянов; 28.09.2015 в 19:07. Причина: ремонт
    "Десет грама практика са повече от тонове теория".

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    22х22 вътрешен размер без рамки, липсата на рамки и липсата на восъчни основи поражда интереса.Така ги гледа василевса.

Моите са 30х30см без рамки, но се убедих, че този размер е голям, и ще намалявам до 26х26 или 27х27.
    Не подценявайте василевса.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    ако излезна прав незнам какво ще стане май аз ще режа уши.
    А дано. Дай Боже.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Незнам при наличие на рамки ще успее ли добре пчелата многослойно да покрие в хомогенен вид обема. Трябва да се опита може и да стане.ако излезна прав незнам какво ще стане май аз ще режа уши.
    Ето тези кошерчета са Варре-Гатиню. Размера им е 30х30х21, пчелите в тях са бъкфаст и падат хиляди акари. Човека третира с професионалния изпарител на Лега за оксалова киселина. Така, че ти остава единствено надеждата липсата на рамки а не размера на кошера да бори акара.

bernharthives.jpg
    Винаги може по-добре.

Страница 68 от 186 ПърваПърва ... 1858666768697078118168 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •