Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 67 от 186 ПърваПърва ... 1757656667686977117167 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 661 до 670 от общо 1859
    Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Някой не е ли запаметил едно клипче в ютуба снимано в турция на което се показва един рой на един клон как си зимува. Сниман е през различните месеци, имаше го под снега и всякак. ОЦЕЛЯ.
    Има и един клип на един руснак който беше оставил едни пчели на открито и ги маркираше с един маркер за да види на колко време се сменят пчелите от "кората" на кълбото. Беше поставил и термометър сонда и наблюдаваше температурата в кълбото.
    Колкото до теорията ти Велики Васеилевсе и аз се обърках вече че уж беше за температурата после стана за роенето сега пък спорите за зимуване ........
    Имаш малка подкрепа от мен за роенето, за температурата в японката ако ти иззимува семейството ще я премериш и толкова,сега като не си я мерил ти се чудя как си толкова категоричен. За зимуването на роеве си много далеч от истината.
    Във форума имаше снимка на прибран рой заедно със леда върху него и част от храста на който е бил.
    Теорията ми се състои в това, че пчелата сама бори акара при определени условия, чрез поддържане на температура неблагоприятна за неговото развитие и живот. Тук просто се чудят откъде да ме клъвнат

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Абе зима в Турция и зима в България май малко нещата са различни ми се струва. Аз зададох няколко въпроса относно зимуването на открито не видях някой от вас да ме опроверга. Как ще подгрее меда пчелата? Кълбото е върху 25 % от меда а останалите 75% как ще ги загрее студа ще си каже думата
    А защо и е нужно да ги загрява тези 75%?

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    <p>
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    А защо и е нужно да ги загрява тези 75%?
    Според теб не е нужно ли нали студа по тях се прехвърля върху онези 25 процента, знаеш ли каква консумация на мед ще има на открито в стремежа си да вдигне температурата на онези 25 процента от които ще се храни? И питах колко роя на открито сте виждали вие лично? пчелатак онсумира меда подгрят в студено състояние е невъзможен за употреба.</p>

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    ПОСЛЕДНИТЕ ПОСТОВЕ СА ПРЕМЕСТЕНИ В НОВА ТЕМА: ТЕОРИЯТА НА ВАСИЛЕВСА
    ................и Слави.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Според теб не е нужно ли нали студа по тях се прехвърля върху онези 25 процента, знаеш ли каква консумация на мед ще има на открито в стремежа си да вдигне температурата на онези 25 процента от които ще се храни? И питах колко роя на открито сте виждали вие лично?
    А ти знаеш ли каква е температурата около кълбото в кошера и в самото кълбо?

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    75% от медовите запаси са извън кълбото, така че не е интересно колко в температурата вътре. предлагам създаване на нова тема зимовка на открито.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Колеги,не е честно.Направо сте като лавина.Адаша няма време да помисли в/у всички въпроси(а може и да греша)Например моите въпроси останаха 3 страници назад...

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Малко хора си отварят смело кошерите зимно време като мен и искам да ти кажа Василвсе, че меда който ще бъде консумиран и трябва да бъде затоплен го пренасят в границите на кълбото и той няма допирна точка останалия студен мед. Освен това използвата топлите дни и се "напиват" яко с мед преди да се свие пак кълбото.

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Не нямам .
    Лангстрот -Рут !
    Тези кошери-ЛР - нямат нищо общо с кошерите с малко напречно сечение на плодника/корпуса/. Те не са хралупи, както го рекламират по книгите, не предоставят условията на хралупата - доказателство - нуждата от ротации на корпусите.
    При кошерите с малко напречно сечение на корпус, нещата са различни.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Три термометърчета (от рекламата) - едно горе на рамките, едно по средата на кълбото и едно от където влиза външния въздух и си готов!
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Страница 67 от 186 ПърваПърва ... 1757656667686977117167 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •