Някой не е ли запаметил едно клипче в ютуба снимано в турция на което се показва един рой на един клон как си зимува. Сниман е през различните месеци, имаше го под снега и всякак. ОЦЕЛЯ.
Има и един клип на един руснак който беше оставил едни пчели на открито и ги маркираше с един маркер за да види на колко време се сменят пчелите от "кората" на кълбото. Беше поставил и термометър сонда и наблюдаваше температурата в кълбото.
Колкото до теорията ти Велики Васеилевсе и аз се обърках вече че уж беше за температурата после стана за роенето сега пък спорите за зимуване ........
Имаш малка подкрепа от мен за роенето, за температурата в японката ако ти иззимува семейството ще я премериш и толкова,сега като не си я мерил ти се чудя как си толкова категоричен. За зимуването на роеве си много далеч от истината.
Във форума имаше снимка на прибран рой заедно със леда върху него и част от храста на който е бил.
Абе зима в Турция и зима в България май малко нещата са различни ми се струва. Аз зададох няколко въпроса относно зимуването на открито не видях някой от вас да ме опроверга. Как ще подгрее меда пчелата? Кълбото е върху 25 % от меда а останалите 75% как ще ги загрее студа ще си каже думата
<p>
Според теб не е нужно ли нали студа по тях се прехвърля върху онези 25 процента, знаеш ли каква консумация на мед ще има на открито в стремежа си да вдигне температурата на онези 25 процента от които ще се храни? И питах колко роя на открито сте виждали вие лично? пчелатак онсумира меда подгрят в студено състояние е невъзможен за употреба.</p>
Колеги,не е честно.Направо сте като лавина.Адаша няма време да помисли в/у всички въпроси(а може и да греша)Например моите въпроси останаха 3 страници назад...
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))