Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 57 от 186 ПърваПърва ... 747555657585967107157 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 561 до 570 от общо 1859
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Това са неверни неща потиска дръжки. Има ли не разходвано млечице стават търтовки и още как.
    Хеееееей приятелю, ти знаеш ли аз на колко кошера им разкъсвам маточниците и млечице бол. И какво - да не би да са ми се роили кошерите? Хем не знаеш, хем си точно като онова магаре за което говореше в един твой пост, където хем се пързаляло, хем буксувало като уазка. Иначе ми правиш кеф де. Упорит си много, но само упорит.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Хеееееей приятелю, ти знаеш ли аз на колко кошера им разкъсвам маточниците и млечице бол. И какво - да не би да са ми се роили кошерите? Хем не знаеш, хем си точно като онова магаре за което говореше в един твой пост, където хем се пързаляло, хем буксувало като уазка. Иначе ми правиш кеф де. Упорит си много, но само упорит.
    Ти що си лош бе
    Остави човека, виж на какви неща ни учи. Свършиха ни дипломите за късане
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Преведени по интернет са на ..... .
    Този превод е пълна бълвоч.
    Няма никакъв смисъл .

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Ти що си лош бе
    Остави човека, виж на какви неща ни учи. Свършиха ни дипломите за късане
    Чакам неговата.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Аз не разбрах туй хубавото момче колко кошера има и колко от тях са станали търтовки.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    Първоначално публикувано от slavi 13
    Маточниците се изграждат от пчелите търтовки, но няма да ти казвам как става, писна ми от незнаещи и плямпащи за бройка на мнения във форума
    Но ,човече ,аз искам да се уча и то от капацитети като тебе !
    Просто ми обясни този казус !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Има майка (физиологично здрава ) и тя дреме в едното кюше ,а в другото разврат : търтовки и пак търтовки !!!!!

Ps. Съвсем приятелски ! Ти това виждал ли си го в кошер?

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от slavi 13 Виж публикацията
    Маточниците се изграждат от пчелите търтовки, но няма да ти казвам как става, писна ми от незнаещи и плямпащи за бройка на мнения във форума
    Кажи, кажи. Може и да научим нещо. Не се стискай. Или може би и ти толкова знаеш, но само си даваш вид, че знаеш. Хайде давай да видим как стават маточниците.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.08.2015
    Пчеларски район
    град Белово - Пазарджик
    Подарявам ненужни книги на : Д-р Боян Пьрвулов; Д-р Ангел Грьнчаров; Д-р Наско Кирилов .Имам и други.Егати,тези така льжат в тези книги.....направо нямам думи...
    "Десет грама практика са повече от тонове теория".

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Когато майката е повредена и трябва да се сменя, в гнездото се появяват анатомически (не снасящи яйца, но с активни яйчници) пчели търтовки,
    но физиологически търтовки (снасящи яйца пчели) се появяват в семейството, останало без майка, не по-малко от 15 дена.
    Юли и август са най-неблагоприятните месеци. В този период е характерно, че в семейството се появяват най-малко 50% анатомически търтовки при неснасяща майка. Никой не е казал, че такива търтовки няма, но е важно кога се появяват - в какъв период от време в семейството.
    Започвате да ме разбирате, може би аз не се изразявам добре.
    Като допълнение на горното - Физиологични търтовки, които снасят яйца, има във всяко силно семейство. Фреромоните на майката и пилото не са достатъчни, за голямото количество пчели. Снесените яйца се унищожават от нормалните пчели.

Терминът „Работеща полиция“ – мисля че така се казваше на български, но ако греша, моля да ме коригирате.
    „Работеща полиция“ е наименование на процес при който нормалните пчели кърмачки разпознават яйцата снесени от пчелите търтовки и ги унищожават.
    Майката маркира яйцата си с феромона на една жлеза /как се казва жлезата оставям на вас/. Пчелите търтовки също маркират снесените яйца с феромона на същата жлеза. Феромоните на майката и пчелите търтовки се различават по химичен състав. Пчелите кърмачки усещат разликата и унищожават яйцата на пчелите търтовки.
    Но, не могат да унищожат всички яйца. Една малка част от яйцата на пчелите търтовки /под един процент/ се отглеждат, и от тях се развиват търтеи.
    Така феромоните на здрава майка, феромоните на пилото, феромоните на летящите пчели и процеса „работеща полиция“, не позволяват на пчелите търтовки да отглежда свое поколение

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от IVO_3 Виж публикацията
    Подарявам ненужни книги на : Д-р Боян Пьрвулов; Д-р Ангел Грьнчаров; Д-р Наско Кирилов .Имам и други.Егати,тези така льжат в тези книги.....направо нямам думи...
    Прибави и всичко, което имаш на Бижо Бижев и Кънчо Кънчев...
    Working....

Страница 57 от 186 ПърваПърва ... 747555657585967107157 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •