Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 50 от 186 ПърваПърва ... 40484950515260100150 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 491 до 500 от общо 1859
    Любопитно ми е, какво е мнението на Слави и Василевса за това "природно състояние" ; https://www.youtube.com/watch?v=4lohIptFAmM
    Както добре се вижда, при не ограничено пространство, питите са ниски и широки, а не тесни и високи, според логиката на Слави. А също така се чудя, как ли се справят с акара, едва ли могат да го направят термично.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Юри , днес разгледах и други страници във форума .
    Колегите , се трудят да направят нещо ново в пчеларството , а тук на тази страница се върнахме назад със 100 години .
    Хора , ми цитират Лохнев , Лох Нев , Лох Нес ли , а знаят ли закона за пчеларство в Русия от няколко години ?
    Тотална забрана на неразборните кошери !

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.04.2015
    Аз като чуя за руски теоретици и се сещам за една история, която сигурно и Вие сте я чели. За някакви руснаци дето гледали пчелите според преоръките на руските светила в пчеларството. Та след като извадили кошерите от зимниците (зимата са прибирали кошерите на закрито за да презимуват) ги прегледали и от 150 кошера имало 30-тина които са били толкова слаби, че са ги отписали. Поставили силните кошери на обичайните места в пчелина, а слабите ги сложили някъде отстрани и ги зачукали на произвола. След около два месеца работа по пчелина в един момент решили да видят какво става с изоставените кошери и О ЧУДО. Оказало се, че отписаните кошери са по-силни от тези за които са полагали грижи. Тогава осъзнали, че те всъщност през цялото време са пречели на пчелите вместо да им помагат.

И тогава решили да създадат друга пчеларска система (нарекли я на името на областта в която живеят, но не я помня).Въобще не пипали кошерите през цялата година. А когато дойде ройливия период пчеларя чакал роевете да излизат и ги гонел да ги заселва в съндъци. Та толкова за руските методи на пчеларстване. Не казвам, че в Русия няма добри пчелари, но цялата им тоталитарна система е така направена, че мачка талантливите и издига на пиедестал разни полуидиоти, които са имали късмет или шанс да влязат във върхушката им.

Редакция: Порових в мрежата статия за метода.
    http://beechess.com/index.php?option...id=126&lang=bg

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Юри , днес разгледах и други страници във форума .
    Колегите , се трудят да направят нещо ново в пчеларството , а тук на тази страница се върнахме назад със 100 години .
    Хора , ми цитират Лохнев , Лох Нев , Лох Нес ли , а знаят ли закона за пчеларство в Русия от няколко години ?
    Тотална забрана на неразборните кошери !
    Според А. Бутлер "пчелите зимуват и се развиват по-добре в тесни и високи кошери, в сравнения с ниски и широки. Следователно вертикалните кошери напълно задоволяват биологичните потребности на пчелите.
    Конструкцията на пчелното жилище е от съществено значение от нея зависи здравето и силата на семейството. Важна роля играе обема по вертикала. Вътрешни обеми не по-големи от 30 на 30; отсъствие на прекъсване на питите по вертикала на гнездото. Пчелното семейство се нуждае от монолитно и непрекъсваемо по вертикала гнездо, в което да са натрупани големи хранителни запаси. Липсата на храна поставя семейството в пълна зависимост от природата и пчеларя.

Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Според А. Бутлер "пчелите зимуват и се развиват по-добре в тесни и високи кошери, в сравнения с ниски и широки. Следователно вертикалните кошери напълно задоволяват биологичните потребности на пчелите.
    Конструкцията на пчелното жилище е от съществено значение от нея зависи здравето и силата на семейството. Важна роля играе обема по вертикала. Вътрешни обеми не по-големи от 30 на 30; отсъствие на прекъсване на питите по вертикала на гнездото. Пчелното семейство се нуждае от монолитно и непрекъсваемо по вертикала гнездо, в което да са натрупани големи хранителни запаси. Липсата на храна поставя семейството в пълна зависимост от природата и пчеларя.
    А наясно ли си, че за да изпълниш тези условия, в твоя случай трябва да си с 12 корпусчета с твоите размери?

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Момче , Бутлер не ме интересува .
    Едно е на север , друго е на юг . Не ми говори глупости .

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Напиши нещо , което ти си направил , а не ми цитирай този и онзи .

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    А наясно ли си, че за да изпълниш тези условия, в твоя случай трябва да си с 12 корпусчета с твоите размери?
    За успешна зимовка в моя случай са необходими 36 кв.дециметра пити с мед около 12 кг. 12 корпуса при нашата бедна паша надали, най-много да реализира 6-7.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Щом казваш .

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Напиши нещо , което ти си направил , а не ми цитирай този и онзи .
    Ами въвел съм модел на видеонаблюдение на реализираното отстрояване, създал съм съответстваща напълно на конструкцията горна хранилка, която е много практична. Всички части и елементи на японския кошер за заменяеми, което е много хубаво. Става за роеловка, два корпуса се залепят с тиксо и капак и готово.

Страница 50 от 186 ПърваПърва ... 40484950515260100150 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •