Няма какво да спираш роево настроение просто няма да настъпи. При свободно пространство за строеж и наличие на голямо количество постъпващ нектар, тогава пчелата се хваща за работа и не мисли за роене. Пак повтарям приоритетен е инстинкта за трупане на нектар пред инстинкта за размножаване. Нека го отрече някой!
За далаците, които ще висят в празните корпуси. Откъде ще висят или изобщо няма да ги оставяш ще ги изрязваш ли?... между другото това с хралупата и роенето е интересно и може да се провери, но при едно разселване или някакво ровичкане не ми се мисли, какво мазало ще стане.
И когато поставиш 2 пъти восъчна основа в средата на пилото, и прекалиш с подхранването, майката остава в едната половина на гнездото, няма младо пило, има пчели търтовки от двата вида, задръства се майката, и след седмица семейството се изроява.
Това съм го правил според книгите, и беше голяма мъка.
Отговорих ти на въпроса, за да получиш трябва да дадеш, то няма все да е лошо времето. Пита ме конкретно и ти отговорих според знанията си. Тук вече излизат твоите приоритети дали да дадеш храна или да изгубиш мощта на армията в кошера. Ти решаваш. Успех и на теб.
В момента има 10 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 10 гост (и))