Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 39 от 419 ПърваПърва ... 2937383940414989139 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 381 до 390 от общо 4187
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    А какво ще се получи когато застуди? Знаете, че осите са по издръжливи на студа. Дори сега осите си влизат безпрепятственно.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    А какво ще се получи когато застуди? Знаете, че осите са по издръжливи на студа. Дори сега осите си влизат безпрепятственно.
    Време е да измислим осопредпазители

Забранен
    Регистриран
    14.04.2013
    Пчеларски район
    Троян
    Някой пробвал ли е лампите за насекоми, гледам в Практикер предлагат едни доста големи? Пчелите дали ще влезнат и те вътре?

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Когато времето застуди се надявам винцето ми вече да е превряло ,а уикендите да прекарвам около камината "на свинско и винско". До тогава ще трябва да удвоя или утроя капаните + рибката която им приготвям сега...надявам се да им се услади!
    Keep Walking...

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Вчера прегледах 5 семейства на случаен принцип.Пило само запечатано на 1=2 рамки.Температурата беше около 20-24 градуса и имаше добър летеж,но прашец почти не вкарваха.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от ivootur Виж публикацията
    Вчера прегледах 5 семейства на случаен принцип.Пило само запечатано на 1=2 рамки.Температурата беше около 20-24 градуса и имаше добър летеж,но прашец почти не вкарваха.
    Не съм от този регион ,но полезна информация.Тези дни и аз ще проверя какво става в кошерите.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Днес използвах разкошното време и направих една разходка до пчелина.Всички облитаха така все едно не са го правили от месеци.Отворих 2-3 семейства и 2-3 отводки да се информирам за общото състояние.Та към момента яйца видях само в един кошер,а той сменя майка в края на август и не знам дали не е това причината за късното пило при него.Всички имат доволно мед и следващото отваряне мисля да е ноември за накапване с ОК.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    И аз не пропуснах възможността да надигна капаците. Прехвърлих мед от силните на по-слабите, стесних, като преместих питите от последното пило в края. Пило не видях, но и не съм се напъвал много да го търся. Зарадва ме количеството пресен мед който са събрали след последното пило. Видях доста пчелички с прашец. Прогнозата до края на месеца е слънце и умерени температури. Може още веднъж да им хвърля по едно око без да вадя рамки.
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    И аз не пропуснах възможността да надигна капаците. Прехвърлих мед от силните на по-слабите, стесних, като преместих питите от последното пило в края. Пило не видях, но и не съм се напъвал много да го търся. Зарадва ме количеството пресен мед който са събрали след последното пило. Видях доста пчелички с прашец. Прогнозата до края на месеца е слънце и умерени температури. Може още веднъж да им хвърля по едно око без да вадя рамки.
    колега като прехвърляш рамки с мед от по силните към по слабите. Нямаш ли проблем с нападения ,че аз ядох дървото един път така

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.01.2013
    Пчеларски район
    Carpati
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    ... Зарадва ме количеството пресен мед който са събрали след последното пило...
    Това по всяка вероятност е вътрешно преместване на мед, а не нектар вкаран отвън.

Иначе си прав, че по това време на годината не бива много да се рови в кошера - ровенето трябва да го правим на друго място, където е по-топло и безопасно.

Страница 39 от 419 ПърваПърва ... 2937383940414989139 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •