А какво ще се получи когато застуди? Знаете, че осите са по издръжливи на студа. Дори сега осите си влизат безпрепятственно.
А какво ще се получи когато застуди? Знаете, че осите са по издръжливи на студа. Дори сега осите си влизат безпрепятственно.
Някой пробвал ли е лампите за насекоми, гледам в Практикер предлагат едни доста големи? Пчелите дали ще влезнат и те вътре?
Вчера прегледах 5 семейства на случаен принцип.Пило само запечатано на 1=2 рамки.Температурата беше около 20-24 градуса и имаше добър летеж,но прашец почти не вкарваха.
Днес използвах разкошното време и направих една разходка до пчелина.Всички облитаха така все едно не са го правили от месеци.Отворих 2-3 семейства и 2-3 отводки да се информирам за общото състояние.Та към момента яйца видях само в един кошер,а той сменя майка в края на август и не знам дали не е това причината за късното пило при него.Всички имат доволно мед и следващото отваряне мисля да е ноември за накапване с ОК.
И аз не пропуснах възможността да надигна капаците. Прехвърлих мед от силните на по-слабите, стесних, като преместих питите от последното пило в края. Пило не видях, но и не съм се напъвал много да го търся. Зарадва ме количеството пресен мед който са събрали след последното пило. Видях доста пчелички с прашец. Прогнозата до края на месеца е слънце и умерени температури. Може още веднъж да им хвърля по едно око без да вадя рамки.
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))