Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 1859

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    И ако няма рамки роенето липсва ?! Де да беше така. И не е вярно, че майката не слиза надолу при наличието на рамки.

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Цитат Първоначално публикувано от toko652003 Виж публикацията
    И ако няма рамки роенето липсва ?! Де да беше така. И не е вярно, че майката не слиза надолу при наличието на рамки.
    Пробвал ли си да поставиш корпуси с празни пити отдолу и да не рутираш?
    Интересно ми е как го правиш, може би пренасяш майката и ползваш ханеманова решетка? Как го правиш?

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Ако това е въпросът, дали пчелите се роят при наличието на празни корпуси без рамки под пилото, при наличието на празно пространство в което да могат да градят пити?
    Не се роят.
    Изрояват се когато застроят цялото пространство с пити, като роенето може да стане на следващата година.
    А сега аз ще ти задам въпрос – ти пробвал ли си да поставиш празни корпуси без рамки отдолу, и ако си ги поставил роили ли са се пчелите.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    slavi 13
    Пробвал съм обратното да сложа пълни корпуси с рамки и не се роят.Пробвал съм да не разширявам плодника да е САМО 1 Корпус ЛР и не се роят, тази година на всички семейства, как става... е за отделна тема.

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    slavi 13
    Пробвал съм обратното да сложа пълни корпуси с рамки и не се роят.Пробвал съм да не разширявам плодника да е САМО 1 Корпус ЛР и не се роят, тази година на всички семейства, как става... е за отделна тема.
    Ако това което пишеш е вярно, и слагаш корпусите отдолу, и не рутираш, и пчелите не се роят, трябва да напишеш книга как го правиш, и да споделиш опита си с нас.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    iliew ти е отговорил какво се случва,а за да се избегне рутирането просто им вземаш пило и помагаш на тия които имат нужда или правиш отводки.

Въпроса е какво ти трябва... някои колеги се радват на роенето.

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    iliew ти е отговорил какво се случва,а за да се избегне рутирането просто им вземаш пило и помагаш на тия които имат нужда или правиш отводки.

Въпроса е какво ти трябва... някои колеги се радват на роенето.
    Ама това е ясно като бял ден. Но аз не говоря за отнемане на пило и пчели и създаване на отводки, при което не даваш на семейството да се рои.
    А какво се случва с подсилените семейства, и те ли не се рутират – ха- ха, или и от тях вадите пило и пчели, и правите отводки за да ви плащат от програмите за бройка кошери - ха-ха.
    Нещо не сте ме разбрали.
    Говоря за семейство, при това силно още напролет, и да го разшириш отдолу с корпус пълен с рамки, и да видим дали няма да се рои. Ще го направи на 100 %.
    Така мисля аз.

Наблюдател
    Регистриран
    29.02.2012
    [QUOTE=slavi 13;71587]Ама това е ясно като бял ден. Но аз не говоря за отнемане на пило и пчели и създаване на отводки, при което не даваш на семейството да се рои.
    А какво се случва с подсилените семейства, и те ли не се рутират – ха- ха, или и от тях вадите пило и пчели, и правите отводки за да ви плащат от програмите за бройка кошери - ха-ха.
    Нещо не сте ме разбрали.
    Говоря за семейство, при това силно още напролет, и да го разшириш отдолу с корпус пълен с рамки, и да видим дали няма да се рои. Ще го направи на 100 %.
    Така мисля аз.
    Дълбоко се съмнявам в това, колега!

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от slavi 13 Виж публикацията
    Няколко пъти вече пиша, че не рекламирам японската тръвна.
    Но когато сега говорим за причината за роенето, моля давайте аргументи различни от „пълни глупости“.
    Дайте вашето разбиране за процеса на роене, и ще коментираме.
    Моля да се изтрие спама от този който контролира темата.
    Цитат Първоначално публикувано от slavi 13 Виж публикацията
    Ако това което пишеш е вярно, и слагаш корпусите отдолу, и не рутираш, и пчелите не се роят, трябва да напишеш книга как го правиш, и да споделиш опита си с нас.
    Вероятно иде реч за слаби семейства.

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    НЕ ЗНАМ ДАЛИ ЩЕ УСПЕЯ ДА ПРИКАЧА ФАЙЛА, НО АКО СТАНЕ ВИЖТЕ ГО.

Гледайте само информацията за зимуването.
    Не препоръчвам на никого този кошер.
    Прикачени файлове Прикачени файлове

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •