Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1063

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.08.2015
    Пчеларски район
    град Белово - Пазарджик
    <p>
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    За последните 3 години, това лято видях 1 в една отводка. Беше в периода преди нейната майка да започне да снася. Това разбира се не значи че няма. Миналата година разпечатвах търтеево пило в няколко кошера и не видях акари. Тази не съм се занимавал.
    ;Казах последен обаче... строителни рамки слагаш ли?Това е последен въпрос. И благодаря за отделеното време.
    "Десет грама практика са повече от тонове теория".

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Миналата година изрязах по 4-5 строителни рамки от кошер и есента паднаха хиляди акари. Всичко беше добре докато изрязвах строителните рамки, но след това стана чудо масово обезкриляване на зимната пчела и гледаха пило до декември. Имали силно опаразитяване няма как да стане само със строителни рамки. Миналата година в една килийка имаше по 7 акара а тази година на цяла рамка едвам се намираха по толкова.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Миналата година изрязах по 4-5 строителни рамки от кошер и есента паднаха хиляди акари. Всичко беше добре докато изрязвах строителните рамки, но след това стана чудо масово обезкриляване на зимната пчела и гледаха пило до декември. Имали силно опаразитяване няма как да стане само със строителни рамки. Миналата година в една килийка имаше по 7 акара а тази година на цяла рамка едвам се намираха по толкова.
    Абе докато не ти влезе в двора акара на нищо не вярваш. Може да се кълнеш, че марсианския кошер е велик докато не се сблъскаш челно с гадинката....
    Нито мрежа, нито стр. рамка, нито прекъсване на пилото помага. Миналата година и трите условия ги имах и пак паднаха хиляди. Тази година е същото от началото на август 5 третирания до момента сумарно са поднали над 2 000 от кошер и има поне още 1 000 в пилото в момента.
    Първото третиране трябва да е не по-късно от 20 юли!
    Винаги може по-добре.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Чудно при мен как се изчистиха направо не ми се вярва. Сега слагах контроли на 3 кошери с 3 препарата и не пада нищо. Иначе си много прав влезне ли ти в двора е мъка, и аз съм с изцяло мрежа + строителна рамка и си няма ни една.

Цитат Първоначално публикувано от IVO_3 Виж публикацията
    Казах последен обаче... строителни рамки слагаш ли?Това е последен въпрос. И благодаря за отделеното време.
    Не. Пак заповядай.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •