Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 195 от 683 ПърваПърва ... 95145185193194195196197205245295 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,941 до 1,950 от общо 6828
    Автор
    Регистриран
    20.06.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    А това с каква цел?
    Защото уж със инвертиран сироп било по добре за пчелите от колкото 1:1 захар/вода ?

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от thegame999 Виж публикацията
    Защото уж със инвертиран сироп било по добре за пчелите от колкото 1:1 захар/вода ?
    Ако все още имат нужда от подхранване, по добре с инвертиран.

Въпросът на Юрий беше с каква цел ще ги подхранваш (нямат запаси, малко ти е пилото, малко са пчелите) ?

Потребител
    Регистриран
    09.03.2015
    Завъртях магазините под плодниците...направо ми се разказа играта,плодниците са като камъни.Днес ги погледнах и изглеждаха спокойни.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.08.2015
    Пчеларски район
    град Белово - Пазарджик
    Цитат Първоначално публикувано от Debi Виж публикацията
    Завъртях магазините под плодниците...направо ми се разказа играта,плодниците са като камъни.Днес ги погледнах и изглеждаха спокойни.
    А какво стана със злобния кошер?
    "Десет грама практика са повече от тонове теория".

Наблюдател
    Регистриран
    14.11.2014
    Здравейте! Имам един въпрос!? Днес трябваше да махна магазините от кошерите Дадан-блат 12 рамкови и да слагам лентички против акара! Последно вадих мед на 31 август и поставих отново магазините върху кошерите за почистване,като бях убеден че пашата приключи. Днес се оказа че не е било така. От 15 магазина имам 10 пълни на 100% със запечатан мед,а другите 5 са сигурно наполовина пълни,но не е запечатан. Кога да дебна времето и да въртя центрофугата пак и след това отново ли да поставя рамките за почистване в магазините? Че и гроздобер почва при нас и съм много зле със времето! Благодаря!

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от 100-qnov Виж публикацията
    Здравейте! Имам един въпрос!? Днес трябваше да махна магазините от кошерите Дадан-блат 12 рамкови и да слагам лентички против акара! Последно вадих мед на 31 август и поставих отново магазините върху кошерите за почистване,като бях убеден че пашата приключи. Днес се оказа че не е било така. От 15 магазина имам 10 пълни на 100% със запечатан мед,а другите 5 са сигурно наполовина пълни,но не е запечатан. Кога да дебна времето и да въртя центрофугата пак и след това отново ли да поставя рамките за почистване в магазините? Че и гроздобер почва при нас и съм много зле със времето! Благодаря!
    Въобще не е задължително да ги оставяш за облизване от пчелите.Ако повече нямаш паша складираш си ги за зимата и на пролет при слагането пчелите ще се качат в магазините без проблем.

Наблюдател
    Регистриран
    14.11.2014
    Цитат Първоначално публикувано от marianski Виж публикацията
    Въобще не е задължително да ги оставяш за облизване от пчелите.Ако повече нямаш паша складираш си ги за зимата и на пролет при слагането пчелите ще се качат в магазините без проблем.

Е това очаквах да чуя,че веднага след махането на меда, да сваля и магазините и да третирам.Мерси колега

Наблюдател
    Регистриран
    23.06.2012
    Пчеларски район
    Враца, Оряхово
    Днес прегледах семействата (10 на брой) всички имат запаси и са добре, освен едно, което е с 2 рамки мед. В момента е на 3 рамки запечатено пило и една с пресно снесено.
    Предполагам не е препоръчително да му наливам захарен сироп (инверт. нямам). Другия вариант е да му давам слънчогледов мед, който не се препоръчва за зимуване.
    От северозападния край съм.

Акациевия мед е по-добър за зимуване, но като го няма и слънчогледовия си е чудесен. Никога не съм имал проблем със зимуване на слънчогледов мед, дори и да кристализира в някоя пита. Така че сам си решавай.

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Oregon Виж публикацията
    Днес прегледах семействата (10 на брой) всички имат запаси и са добре, освен едно, което е с 2 рамки мед. В момента е на 3 рамки запечатено пило и една с пресно снесено.
    Предполагам не е препоръчително да му наливам захарен сироп (инверт. нямам). Другия вариант е да му давам слънчогледов мед, който не се препоръчва за зимуване.
    От северозападния край съм.
    Аз бих си закупил апиинверт и бих му сипал.За едно семейство няма да се охарчиш толкова, а и не може само да взимаме трябва и да се дава!

Страница 195 от 683 ПърваПърва ... 95145185193194195196197205245295 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 14 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 14 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •