Завъртях магазините под плодниците...направо ми се разказа играта,плодниците са като камъни.Днес ги погледнах и изглеждаха спокойни.
Здравейте! Имам един въпрос!? Днес трябваше да махна магазините от кошерите Дадан-блат 12 рамкови и да слагам лентички против акара! Последно вадих мед на 31 август и поставих отново магазините върху кошерите за почистване,като бях убеден че пашата приключи. Днес се оказа че не е било така. От 15 магазина имам 10 пълни на 100% със запечатан мед,а другите 5 са сигурно наполовина пълни,но не е запечатан. Кога да дебна времето и да въртя центрофугата пак и след това отново ли да поставя рамките за почистване в магазините? Че и гроздобер почва при нас и съм много зле със времето! Благодаря!
Днес прегледах семействата (10 на брой) всички имат запаси и са добре, освен едно, което е с 2 рамки мед. В момента е на 3 рамки запечатено пило и една с пресно снесено.
Предполагам не е препоръчително да му наливам захарен сироп (инверт. нямам). Другия вариант е да му давам слънчогледов мед, който не се препоръчва за зимуване.
От северозападния край съм.
Акациевия мед е по-добър за зимуване, но като го няма и слънчогледовия си е чудесен. Никога не съм имал проблем със зимуване на слънчогледов мед, дори и да кристализира в някоя пита. Така че сам си решавай.
В момента има 14 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 14 гост (и))