Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 30 от 186 ПърваПърва ... 2028293031324080130 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 291 до 300 от общо 1859
    Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    И как ще обясниш по-ниското налягане при плътно затворен кошер?
    Не е плътно затворен. Отворено е дъното, прелката и кълбото не е плътна преграда. Нищо не пречи на въздуха да се разширява, с кое плътността и налягането му падат.
    Кошера е като стая и конвекцията в него е подобна на тази в стая отоплявана с радиатор.

Всичко се движи от висок към нисък потенциал, в случая от високо към ниско налягане.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Утре ще имам пълно инфо за Кокорев .
    От няколко района .

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    Не е плътно затворен. Отворено е дъното, прелката и кълбото не е плътна преграда. Нищо не пречи на въздуха да се разширява, с кое плътността и налягането му падат.
    Кошера е като стая и конвекцията в него е подобна на тази в стая отоплявана с радиатор.

Всичко се движи от висок към нисък потенциал, в случая от високо към ниско налягане.
    Да, съгласен съм, че ако не е затворен плътно отгоре е така. Имаме движение от по-високото налягане в горната част на кошера, към по-ниското атмосферно налягане. Така работи всеки комин! Очаквам обаче отговор и на другия въпрос - при плътно затворен горе кошер (честа практика) ако отдолу налягането не е по ниско от атмосферното, как ще имаме засмукване на въздух?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Да, съгласен съм, че ако не е затворен плътно отгоре е така. Имаме движение от по-високото налягане в горната част на кошера, към по-ниското атмосферно налягане. Така работи всеки комин! Очаквам обаче отговор и на другия въпрос - при плътно затворен горе кошер (честа практика) ако отдолу налягането не е по ниско от атмосферното, как ще имаме засмукване на въздух?
    Народе не може ли пчелите да движат въздуха? Говорим за кошер все пак с пчели които могат да въздействат на въздуха а не конвекция на празно помещение.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Не ме разбра, кошера е затворен плътно отгоре, но е отворен отдолу, така че не е съд под налягане, газа се разширява във всички посоки и къде е отвора няма значение.

Комина е друго нещо.В него налягането е ниско, затова се казва, че дърпа. А е ниско защото въздушния поток се откъсва от ръба на комина, създава се турболентно движение, което винаги създава ниско налягане около точката си на възникване. Нещо като да свириш на шише.

Очаквам обаче отговор и на другия въпрос - при плътно затворен горе кошер (честа практика)ако отдолу налягането не е по-ниско от атмосферното, как ще имаме засмукване на въздух?
    Да под капака налягането е по-ниско от атмосферното, а на дъното на кошера е равно на атмосферното. Движението е от високо към ниско, отдолу нагоре.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Бреей, егати професорите. Шегувам се.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Замислих се колко въздух е нужен на семейството.
    Мога да намеря инфомация колко въздух(кислород) е нужно за изгарянето на 1кг мед. Ако количеството въздух което се обменя в кошера за една седмица е по-малко - имаме проблем. Много малко вероятно е да не достига въздух, но ще го проверя.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Шопов ,ти искаш още на момента берекет . Не става така .А аз ,не искам в този момент да работя с МФУ.
    ДЕД ,му е прозвището . Той не е дядка .

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Шопов ,ти искаш още на момента берекет . Не става така .А аз ,не искам в този момент да работя с МФУ.
    ДЕД ,му е прозвището . Той не е дядка .
    Ни в клин ни в ръкав всеки сам избира с какво да работи. Не виждам спор тук. Берекет не ща развих кошера не съм вадил мед. Догодина ще използвам мощта му за тази цел. Да прозвище а аз ти говоря за човек с научен труд по темата за зимовката на пчелите.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    И , аз не виждам .
    Говоря ти от страна , която е родена с пчели.

Страница 30 от 186 ПърваПърва ... 2028293031324080130 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •