Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 79

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    17.10.2012
    Пчеларски район
    Троян
    Ех, този сироп...Толкова ми липсва,че май и аз трябва да си го правя.Питането ми е -каква е цената на фабрично устройство с обем около 150 литра?Защото хич ме няма с токовете и програмирането.Иначе много ми хареса устройството на колегата,но как ще контролира температурата?Затова предпочитам фабрично -натисни това,сложи това и готово...Но пуста сиромашия...Дайте цени за размисъл,докато не съм похарчил парите.

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от piper Виж публикацията
    ...Дайте цени за размисъл,докато не съм похарчил парите.
    Тук може да си избереш:

http://pchelari.com/forum/showthread...BE%D0%B2%D0%B5
    "Не вярвайте на мнения, а на факти!" Р. Кийосаки

Автор
    Регистриран
    17.10.2012
    Пчеларски район
    Троян
    Благодаря,темата я знам,много ги харесвам,но искам да сравня с готов уред с програматор който си следи температурата,включва си бъркалката,един вид слагаш продуктите-захар,вода и инвертаза,стартираш програмата/ с пауза за една цигара време/ и си тръгваш.След 24 часа точиш и зареждаш отново.Нямам време да ходя постоянно да му слугувам.Затова искам да разбера цената на готово изделие.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    За съжаление машините от линка не се предлагат с такива програматори. От направените от мен запитвания до няколко фирми занимаващи се с изработката на подобен тип машини (хомогенизатори, заквасочници и т.н.), за машина с подобен капацитет абсолютно оборудвана офертите тръгваха от 3000 лв без ДДС.

Колеги, вместо да се чудите за какви машинки да си похарчите парите, защо не се замислите, какъв медоносен конвейер да създадете около пчелина. Това ще ви реши многооо проблеми.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Колеги, вместо да се чудите за какви машинки да си похарчите парите, защо не се замислите, какъв медоносен конвейер да създадете около пчелина. Това ще ви реши многооо проблеми.
    Става но за по малко кошери, за 100 и повече си трябва доста сериозен конвейер да създаде човек - може би няколко хиляди декара. При малко на брой кошери не си заслужава толкова скъпа инвестиция в подобна машина, по изгодно е да се купува готов сироп при нужда.

Цеко, нали знаеш поговорката. Капка по капка - вир. Ако не може да засадиш достатъчно паша за 100 кошера, ще трябва да ги закараш там където я има. Ти нали точно това правиш. А и колкото и малко да засадиш, все е нещо и е по-добре от нищо. Представи си ако всеки пчелар сади поне по 1 медоносно дърво на година.

Автор
    Регистриран
    28.02.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Ами то едното не изключва другото!

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от piper Виж публикацията
    но как ще контролира температурата?
    Температурата се контролира от фабрично поставен терморегулатор, ако си избереш машина с пълен комплект от горния линк, ще ти трябва само един механичен таймер за време за по малко от 10 лева, който да ти пуска електромотора на всеки час за по 15 минути, а ако слагаш двойна доза инвертаза и без него може да си минеш, тъй като процеса ще протича само 12 часа и тогава сам може да си пускаш и спираш електромотора на всеки час

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •