Цитат Първоначално публикувано от redbull Виж публикацията
Тая година още не съм виждал такава птичка тук в балкана, но с оси и стършели е препълнено-капаните не насмогват. Стършелите са от дребните а миналата година имаше едни колкото врабец, но за сметка на това са адски нахални-при хладно време влизат през прелките и първата пчела изпречила се на пътя им става жертва.
И при мен е същото! За първи път виждам толкова стършели и оси на едно място. Направо са НАПАСТ !!! Към момента няма разграбени семейства или отводки, но положението изобщо не е розово. Към момента имам около 12-15 капана, които изхвърлям всяка седмица, но същите не смогват. От тях изсипвам стотици оси и стършели. Сега събирам още бутилки от мин.вода и следващата седмица ще сложа поне още толкова. Наблюденията ми са, че осите предпочитат медена вода с малко оцет, а стършелите такава с бира. Днес купих отрова в която утре ще накисна за 2-3-4 дни малко риба. Невярвах, че толкова съм закъснял с взетите мерки, но за първи път виждам таква чудо !!! Надявам се нещата да влязат под контрол преди температурите да са паднали.