Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
Чета какво пишете и ми иде да си съсам дипломата - големи специалисти се извъдихте и обсъждате неща, за които си нямате ни най-малка представа. Ще ви кажа няколко АКСИОМИ, които в нашата вселена ВИНАГИ действуват БЕЗОТКАЗНО:
Всичко е ФИЗИКА и тя се подчинява на ПРИРОДНИТЕ ЗАКОНИ, а не на локумите, разтягани в този форум от некомпетентни "всезнайковци".
По-скоро дипломата за начално образование, защото мисля, че в 4-ти клас ги учихме тези неща .

Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
Дамянов ,трябва да намеря едно списание ,,Пчеларство,, от 1992 .Там е описано в статия всичкo ,за това за пишеш в твоя пост .
Как помниш кое, къде и кога...чак ти се чудя. Като се съберем отново варненци, ще обменим твърда и течна информация

Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
Хайде ,стига сме се ... Да успокоим топката .Всеки си е избрал система ,с която да работи . Нищо идеално няма на този Свят. Всичко си има и плюсове , и минуси.
Ще ти подаря един кошер от новата партида и другата година ще кажеш как е зимувало семейството.

Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
Василевса изръси една МНОГО ГОЛЯМА ГЛУПОСТ, че пчелите прези зимата умират от глад, а не от студ, но не му е тука мястото да го обсъждаме. Мисля да отворя специална тема по въпроса, защото това е ПОРЕДНИЯТ ПЧЕЛАРСКИ МИТ, в който вярват хиляди пчелари, и по този начин сами си нанасят ГОЛЕМИ ЩЕТИ под формата на загинали през зимата СЛАБИ ПЧЕЛНИ СЕМЕЙСТВА.
Зимата спасих от мишка едно семейство с 1 шепа пчели върху празни рамки в най-големия студ. Сега семейството ще се пръсне от пчела. Друга майка (пукната хранилка с течен сироп) дори си я домъкнах вкъщи и бях качил и снимки и новото и семейство прелива от пчели.
Тази година едно го мачкаха здраво и накрая дори и молеца се отчете, майката е изключителен инат. Продължаваше да снася допоследно и с малкото пчели които беше останала се бореше и те я защитаваха и се опитваха да отглеждат пило.
През зимата много от пчелите падат живи по дъното и в снега. Всеки може да пробва да вкара такива на топло и след малко ще летят из стаята. Мускулите спират да работят и пчелата "забива", а някоя друга я бута и пада на дъното.
Ако искаме да умре семейството от глад, то може би е възможно, ако го оставим на празни пити и сигурно ще умре след месец и то само ако по това време няма нектар от първите цветя, храсти и дървета и топли дни. Че дори и тогава може да се пробва да краде от някое умряло и пак ще избута, стига времето да не е много лошо.