Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1859

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Е чак пък всички, защо си мислиш че от 2011 не третирам с нищо. Мислиш ли, че го правя от мързел или нямам финансова възможност да третирам десетината семейства които отглеждам? Разбира се, че не. Това съм го осъзнал много отдавана, но ми трябваха 2 години за да се реша да го направя. И не съжалявам, загубите бяха минимални, а резултата е, че пчелите се справят прекрасно и без моята "помощ".
    И аз няма да третирам искам мед натурален на 100 процента. Пчелите ще се оправят според мен времето ще покаже дали съм прав.

Възможността пчелите да се справят сами е много голяма. Макар, че резултата само от едно семейство няма да е показателен. Но това обусловената генетическа приспособимост на пчелите, отлично хигиенно поведение, а не на термични или тем подобни методи. В гнездото пчелите всячески се борят да поддържат оптимална температура за развитие на пилото и ако е нужно огромна част от тях започват да нося вода за да охлаждат гнездото и в никакъв случай не биха допуснали температурите, които ти споменаваш.

Виждал ли си какво правят пчелите, когато кошера им гори?

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Е чак пък всички, защо си мислиш че от 2011 не третирам с нищо. Мислиш ли, че го правя от мързел или нямам финансова възможност да третирам десетината семейства които отглеждам? Разбира се, че не. Това съм го осъзнал много отдавана, но ми трябваха 2 години за да се реша да го направя. И не съжалявам, загубите бяха минимални, а резултата е, че пчелите се справят прекрасно и без моята "помощ".
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    И аз няма да третирам искам мед натурален на 100 процента. Пчелите ще се оправят според мен времето ще покаже дали съм прав.
    В зависимост от дадени условия(метеорологични) се развиват и различните вредители и болести. Затова, че в даден момент пчелите ще ви са в отлично състояние, а в друг ще си имате главоболие. Давам пример. Нозематозата няма да я усетите, ако тази година е суха, но пролетта, ако е влажна ще имате загуби, а вече ще е късно за адекватни действия.

Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    В зависимост от дадени условия(метеорологични) се развиват и различните вредители и болести. Затова, че в даден момент пчелите ще ви са в отлично състояние, а в друг ще си имате главоболие. Давам пример. Нозематозата няма да я усетите, ако тази година е суха, но пролетта, ако е влажна ще имате загуби, а вече ще е късно за адекватни действия.
    Възможно е. Но в никакъв случай не е задължително да се случи. Времето ще покаже.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Възможно е. Но в никакъв случай не е задължително да се случи. Времето ще покаже.
    Е, при мен се случи и затова и го казвам. Избягвам да си измислям, а и не се възползвам само от суха литература, повече наблягам на опита си.

Убеден съм че не си измисляш. Както казах възможно е, Ще видим. За мен пчеларството не е основен източник на доходи и дори да загубя над 50% от пчелите, не е трагедия. Не че ще ми е приятно, но съм склонен да опитам, пък до където стигна.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Убеден съм че не си измисляш. Както казах възможно е, Ще видим. За мен пчеларството не е основен източник на доходи и дори да загубя над 50% от пчелите, не е трагедия. Не че ще ми е приятно, но съм склонен да опитам, пък до където стигна.
    Аз ще ти кажа. Всичко върви добре докато в един момент загубваш някакъв процент семейства, става ти тъжно и след това създаваш нови семейства. Като в природата. Днес се запалва някаква гора - изгаря, а утре(10 - 20 години) се възстановява и т.н.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Да, това съм го забелязъл при българските пчели....
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •