Аз съм доволен от твойта рецепта, но аз процедирам така като взема питите за центрофогиране и както е отворен плодника капръсквам с полверизатора отгоре рамките малко повечко 7-8 пръсквания. При МК надигам леко втория корпус и напръсквам между двата. И после връщам извъртените пити. Това го правя при всеки медозбор и 1 литър отива за 110-120 кошера. За съжаление тази година нямах липа и не съм ги пръскал тогава, но тази година като цяло акара ми се струва по малко. Сега есента третирах 50% от семействата с Herba- сръбските ленти, 30% с Екостоп и 20% Варостоп. Следя няколко контролни кошера Екостопа се справя добре, при Herba няколко часа след поставяне на лентите тичаха хаотично акари по прелката, Варостопа малко незадоволително сухи ленти,но ще видим Ноември ще има контролно опушване с ОК. Две години подред късно есента опушвам с ОК някои по 1 път други по 2 и не съм забелязал да мрът майки от това, по скоро от некачествени майки си заминават семействата. Повече смъртност имам от неопушени семейства. Пролет не третирам само обичайното напръскване с ОК при пролетния преглед.