Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 30

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    03.08.2014
    Колега,единственото което съм пробвал лично аз е B401.Една от плодниковите пити я бях забравил да я третирам и забелязах ларви на молеца.Напръсках я при друго третиране и наистина спря развитието му.Извинявай,но това с фризера малко ми се струва излишна работа с много не сигурен резултат.Пожелавам ти успех в начинанието!

Наблюдател
    Регистриран
    19.05.2011
    Фризера върши перфектна работа.Аз държа питите около 2 дни след това в кашони с орехова шума.За последните 3 години нито една загубена пита.

Наблюдател
    Регистриран
    23.04.2011
    Пчеларски район
    тунджа
    фризера гарантирано си свършва работата...

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Като ти свърши пашата раздели плодника от магазина с найлон или друга преграда като в задната част оставиш около 2-3 см разстояние, за да могат пчелите да се качват. След падане на температурите под 10 С свали магазините. Съхранявай ги на по-ниски температури (под 10С) защото под нея спира развитието на восъчния молец. По темата има доста изписано във форума. Във фризер само в краен случай и то само, ако рамките са вече посетени от молеца, но се са проядени. Обикновено 48 ч са достатъчни.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •