Цитат Първоначално публикувано от мухозол Виж публикацията
Дамянов, извинявай ще се опитам да намеря една много стара книга за пчелите от 1912г. В нея пише за подхранване на пчелно семейство може да се сложи в кошера добре сварено половин пиле и след 10 дена ще извадите само кокалите. За теб майтап за мене истина . Ще се опитам да намеря книгата и да я кача. Не съм сигурен , че пчелите могат да "рупат" захар. Те смучат.
С уважение.
Не съм водил пчела на зъболекар, но може да рупат сняг за разредител .
Сухата захар я използвам за гаранция, че семейството няма да умре от глад и в същото време влагата е по-малко, С едно вдигане на капака, можеш да разбереш има ли запаси и при нужда да сипеш суха захар. Няма начин хранилката ти да е пълна със захар, а семейството да умре от глад, освен ако няма друг проблем(кълбо зад преградната или друго изпълнение).
Към момента сухата захар ми допада повече, отколкото питките и това е поради чисто практически съображения, а не от мързел.

Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
Аз мисля да давам по 1 грам на литър за засилване на имунната система а края на септември ще си давам нозевит + за профилактика.
По-голям ефект има когато се дава 1-2 поколения преди зимната пчела. Смятам всичко в килограми, а не в литри - съвет.
Изобщо няма да видиш разлика при ползването на витамин C с или без Нозевит. Почти всички лекарства(тип Нозевит) са с основна съставка някаква киселина. Нямам идея каква е концентрацията на лимонена киселина в Нозевит, но е в пъти по-малко от от 1гр/кг сироп, а лимонената е по-слаба от вит Ц (според химията в тази галактика). Тоест, както ти казах...разлика няма да видиш с или без него, но пчелите и парите са си твои.

Успешно зимуване