Гледал съм лекцията и съм впечатлен. Имам намерение или да посетя Софрон, но по скоро мисля да го поканя за лекция в нашето дружество тази зима.

Аз определено не се притеснявам от голям хаос ако вкарам още един вид рамка в употреба. Ако е Венер - никакви грижи надставката с другия вид рамка си е постоянно на кошера. Ако е Дадан предполагам ще има леки затруднения на моменти, НО няма как да се сравнят с хаоса който цари в момента в кошерите. Предпочитам го в склада, камиона там поне ми е под моя контрол, но в кошерите ме дразни мнооооооооого. Все още вадя слънчогледа (дано да има още много да вадя) и всеки ден им се дивя и не мога да разбера алгоритъма, логиката на яйцеснасянето ако въобще има такива. Такива са ги наредили, че ваденето стана дава пъти по дълго от предвиденото, защото се принудих да направя ново разпределение на работата. Един подрежда корпусите които ще остават другия освобождава от пчелите медовите пити двама товарим. АКО ИМА РЕД В ПЛОДНИКА ДВАМАТА ЩЯХМЕ ДА СЕ ЗАНИМАВАМЕ С МЕДОВИТЕ ПИТИ И РАБОТАТА ДА ЛЕТИ.
На Дадана най-много ме притесняват противороевите мерки. Плодника не може да се разширява колкото на ЛР, а ако тръгнеш да правиш отводки обединението с основното семейство е мноооооооого трудно. Отводки не смятам да продавам, пък и няма да раста до безкрай.